1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Onların manası yok, bunların faydası olmaz” modası
“Onların manası yok, bunların faydası olmaz” modası

“Onların manası yok, bunların faydası olmaz” modası

Kenan Alpay, Gazze özelinde mevcut insani yardım ve dayanışma eylem-etkinliklerini küçümseyen, aşağılayan kibirli yaklaşımları maddeler halinde değerlendirdiği yazısında önemli uyarı ve tespitlerde bulunuyor.

18 Mayıs 2021 Salı 12:29A+A-

“Onların manası yok, bunların faydası olmaz” modası

Kenan Alpay / Yeni Akit

Öğrenilmiş çaresizliğe” karşı çıkıyormuş edasıyla çok kapsamlı ve kesin sonuçlar veren devrimci yöntemleri hayata geçiriyormuş gibi ulaşabildiği hemen bütün muhataplarına çaresizliği öğretmeye, çözümsüzlüğü ve eylemsizliği aşılamaya kalkışan büyük üstadlar, derin entelektüeller yine sahne aldılar. Zulmü engellemek ve mazluma sahip çıkmak sadedinde sarf edilen hiçbir sözü doğru bulmayan, pratize edilen hiçbir eylem tarzına rıza göstermeyen ve fakat aklının erdiği ve elinin yettiği kadar İslami ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye gayret eden insanları yine aşağılamaya yine alay konusu yapmaya kalkıştılar.

Olmaz, Olamaz İmkânsız!

Paçalarından kibir akan, çözüm üretmek bir tarafa karınca kararınca iş yapmaya çalışan insanların gayretlerini tahkir ve tezyif etmeyi iş edinmiş kerameti kendinden menkul entelijansiya sınıfı İsrail tarafından Filistin’e yönelik saldırılar artınca gösterilen tepkilerden yine rahatsız oldular. Sayelerinde ne İsrail’in işgal, tehcir ve katliama yaslanan Siyonist karakterini konuşmaya fırsat bulabiliyoruz ne de Filistin’in özgürleşmesi için İslam ümmeti olarak kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenleri tartışabiliyoruz.

***

Yazının devamı >>>