1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Onlar direndi ve kazandı, sıra sende!”
“Onlar direndi ve kazandı, sıra sende!”

“Onlar direndi ve kazandı, sıra sende!”

​​​​​​​Kâğıthane Filistinle Dayanışma Platformu düzenlediği basın açıklamasıyla Gazze’nin imarına yönelik yardım çağrısında bulundu.

26 Mayıs 2021 Çarşamba 21:23A+A-

Kâğıthane Filistinle Dayanışma Platformu çağrısıyla Emniyetevleri Bosna Hersek Parkında bir araya gelen topluluk, işgalci İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırıları protesto ederek, Gazze’nin imarına yönelik yardım çağrısında bulundu…

Programda AKMER kurucusu, yazar Hamza Er bir konuşma gerçekleştirdi.

Hamza Er, Filistin’in yine gündemimizde olduğunu ve bunun iyi ve kötü yönlerinin bulunduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Filistin’in unutulmadığını ve Kudüs bilincinin yüreklerden çıkmadığını görmenin memnuniyetini taşımakla beraber, 1948’den beri Filistin’in acı ve gözyaşı ile gündeme gelmesine engel olamamanın da hüznünü yaşıyoruz diyen Er, “Müslümanlar olarak kardeşlerimize karşı mahcup bir haldeyiz” dedi.

Emperyalist ve Siyonist saldırganlığın Rahmana en fazla yakınlaşmamız gereken günlerde artmasının tesadüf olmadığını, ibadet günlerimizi, bayramlarınızı, düğünlerimizi bizlere zehir etmeyi planlayarak hareket edildiğini belirten Hamza Er, “ABD Irak’ta bayram günlerinde infazlar gerçekleştirmiş, Afganistan’da düğün alanlarını vurmuş, İsrail ise her ramazan ayında saldırganlığını arttırmıştır. Bunların insanlıktan yana zerre kadar değerleri kalmamıştır. Kaçanın kovalanmayacağı, yaşlıya, kadına, çocuğa el uzatılmayacağı, ağaca, çiçeğe dokunulmayacağını emreden peygamberimizin savaş hukuk prensiplerinden bugünün güç sahipleri fersah fersah uzaktadır” dedi.

Filistin için konuşan, meydanlara inen, dertlenen herkesin öncelikle meseleyi doğru anlamaları gerektiğini ifade eden Hamza Er, “Bu mücadele, denizden nehre kadar işgal edilen tüm toprakların özgürlüğüne kavuşuncaya kadar sürdürülmesi gereken bir mücadeledir. Siyonistlerin terör çeteleri kurarak yurtlarından çıkardıkları Filistinlilerin evlerine, yurtlarına dönmeleri sağlanıncaya, gasp edilen tüm haklar kazanılıncaya ve siyonistlerin işgali tamamen sonlandırılıncaya kadar bu konu bizim için her zaman öncelikli olacaktır. Kudüs, her biri İslam peygamberi olan Allah’ın elçilerinin sevdasıdır, mekânıdır. Mü’min muvahhidlerin temiz, adil ellerine muhtaçtır. Filistin ayrıca, siyonizmin huzurunu bozduğu, rahatsız ettiği tüm insanlığın da konusudur. ABD’den kalkarak Filistin’e gelen ve İsrail buldozerlerinin altında can veren Rachell gibi vicdan ve insaf sahibi insanların da meselesidir. Siyonizm tüm insanlık için bir tehdit ve tehlikedir. İsrail’in bölgeden temizlenmesi, dünyayı rahatlatacak, anlamsız gerginliklerin ve korkuların ortadan kalkmasını sağlayacak bir sonuç olacaktır.” dedi.

Bu mücadeleyi yürütenlere karşı antisemitist suçlaması yapan işgalci zihniyete yönelik de cevap veren Hamza Er, Müslümanların hiçbir ırka düşman olamayacağını, kavmi bağlar ile övünmenin ve yerilmenin haram olduğunu söyleyerek, antisemitist değil ama antisiyonist olunması gerektiğinin altını çizdi. Siyonizm denilen uyduruk, muharref ideolojinin acısının sadece Müslümanları değil tüm insanlığı tehdit ettiği hatırlatan Er, bu sapkın ideolojinin düşmanı olmanın ibadi bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Filistin direnişine de değinen Hamza Er, diyalog ve ikna yöntemleri teklif edilen Filistin direnişine, acı kayıplar yaşarken aşırılık ve sağduyu çağrısı yapanların siyonistlere hizmet ettiklerini vurgulayarak, kendi yaşadığı küçük haksızlıklara ve acılara misliyle karşılık verenlerin, çocukları, kadınları katledilen Filistin direnişine yaptıkları diyalog çağrılarının samimi olmadığını söyledi.

Konuşmasının son bölümünde Filistin direnişinin bir mektep, açık bir okul olduğunu anlatan Er, “Filistin direnişi öğretiyor… Afganistan’a, Irak’a, Suriye’ye ve Türkiye’ye çok şey söylüyor. Kardeşin kardeşe kurşun sıkmamasını, kullanılmamayı, ihtilaflardan kurtulmayı, öncelikli hedefe ve düşmana odaklanmayı, fitneden ve aşırılıktan kaçınmayı, çalışmayı, durmamayı, yokluk içinde neler yapılabileceğini, para, insan, gürültü ve statülerin değil imanın en büyük imkân olduğunu bizlere öğretiyor.” diyerek sözlerine son verdi.

Platform adına Cihat Aydın’ın okuduğu basın açıklamasıyla sone eren programda Filistin direnişine destek veren, Filistin halkına selamlar gönderen, siyonizme lanet okuyan sloganlar da atıldı.

akmer-0.jpg

akmer-1.jpg

akmer-2.jpg

akmer-3.jpg

Kâğıthane Filistin'le Dayanışma Platformu Basın Açıklamasının Tam Metni:

Onlar Direndi ve Kazandı

ŞİMDİ SIRA SENDE

Mübarek beldelerimizden olan Kudüs, siyonist işgal sebebiyle 73 yıldır tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya bulunmaktadır.

Bu tehdit ve tehlikeler, ibadet mekânlarımızın gasp edilmesi, Müslümanların Mescid-i Aksa ile irtibatlarının kesilmesi, Filistinlilerin yerlerinden zorla çıkartılıp oralara Yahudilerin yerleştirilme çalışmalarıdır. Gazze’de bombalarla, ablukayla yapılmak istenen, Kudüs’te, Ramallah’ta gasp ve baskı ile sürdürülmektedir.

Son olarak Kudüs’ün doğusunda, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde bazı Filistinli ailelerin evlerine zorla el koymaya çalışan Siyonistler, destekledikleri fanatiklerin Mescidi Aksa’ya geniş çaplı baskın düzenleme girişimlerinin de önünü açmak istemişlerdir.

Ramazan ayı ile beraber, Kudüs ve çevresinde artan şiddet olayları neticesinde yüzlerce kardeşimiz yaralanmış, ama onlar buna rağmen Mescidi Aksa’da bizler adına tuttukları nöbeti terk etmemişlerdir.

Mescid-i Aksa’nın işgale uğrama tehlikesi ve bölge Müslümanlarının almış oldukları yaralar üzerine Gazze’deki direnişin başlatmış olduğu “Kudüs Kılıcı” harekâtı, denizden nehre kadar işgal edilen tüm toprakların özgür oluncaya kadar mücadelenin süreceğini açıkça göstermiştir.

Korkunun kendilerini kuşattığı siyonist işgal ordusu, ya sivillere saldırmayı tercih etmiş, ya da Gazze’deki evleri, okulları, hastaneleri vurmuştur. 360 km2’lik bir alana yüzlerce bomba bırakan katiller, masum insanların evlerini, camileri ve medya kurumlarını vurmuş, yaşlıları, kadınları, kundaktaki bebekleri katletmiştir.

Ancak Siyonistler, izzetli, temiz Filistin direnişinin kısıtlı imkânlar altında geliştirdiği füzelerin etkisi karşısında 11. günde ateşkes yapmış, imanın gücüne teslim olmuştur. Dünyanın en gelişmiş ordularından birisi olarak görülen ve emperyal güçlerin desteğine sahip olan işgalci terör çetesi, sabreden, direnen ihlaslı ordulara karşı yenilmiş ve diz çökmüştür.

Dünya Müslümanları, bu alçakça saldırılar karşısında buruk geçirdikleri bayramı, Filistin Direnişinin zaferiyle geç de olsa yapmış oldular.

Evet, onlar direndiler ve kazandılar… Şimdi artık vazife bizlere düşmektedir. Zaman, insanlık adına bedel ödeyen kardeşlerimize yardım zamanıdır.

Siyonistler, cami, okul, hastane, tarım alanları, şehre su ve elektrik sağlayan tesis ve şebekeleri gözü dönmüş bir şekilde bombaladılar. Artık, Filistin halkı abluka ve ekonomik sıkıntıların yanı sıra birçok zorlukla da mücadele etmektedir. Yaşananlar sebebiyle acil olarak sağlık, barınma ve gıda gibi birçok alanda yardıma ihtiyaç vardır.

Filistin meselesi bir kavmin ya da bir ülkenin sorunu değil, İslam inancına sahip her ferdin ve insani duygular taşıyan herkesin ortak sorunudur.

Bizler, KÂĞITHANE FİLİSTİNLE DAYANIŞMA PLATFORMU olarak yıkılanı imar etmeye, yaraları sarmaya ve mahruma el uzatmaya SİZ DE KATILIN DİYORUZ. Gelin, Gazze’de ihtiyaç sahiplerine birlikte yardımcı olalım. Unutmayın ki kardeşlerinizin sizlere ihtiyacı bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT