1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. ÖNDER’den Mütercimler hakkında 81 ilde suç duyurusu
ÖNDER’den Mütercimler hakkında 81 ilde suç duyurusu

ÖNDER’den Mütercimler hakkında 81 ilde suç duyurusu

​​​​​​​Erol Mütercimler’in imam hatip mezunlarına yönelik nefret söylemi toplumun her kesiminden tepki çekti. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, iftira ve hakaret içerikli sözler hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulundu.

09 Eylül 2020 Çarşamba 18:27A+A-

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler katıldığı bir televizyon programında imam hatip mezunlarını hedef aldı. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, söz konusu nefret söylemi sonrası harekete geçti. 

Mütercimler'den şikayetçi olan Dernek yönetimi, İstanbul Adalet Sarayı'nda açıklama yaptı.

ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, Mütercimler hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama" fiillerinden suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 

Çal, imam hatiplere yönelik iftiralara asla izin verilmeyeceğini belirtti, "İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı-küçük düşürücü ifadeler, sadece bu camiayı değil Türkiye’yi, 83 milyonluk ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır." dedi. 

İmam hatip okullarının kurulduğu günden bu yana ilime ve bilime büyük katkılar sunduğunu söyleyen Çal, "69 yıldır eğitim hayatına devam eden imam hatip okulları ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için çok değerli, alimler, doktorlar, mühendisler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir. Bu isimler dün olduğu gibi bugün de ülkenin dört bir yanında hizmet vermektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT