1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ömer Bin Abdülaziz’in Mezarını Yakan General İnfaz Edildi
Ömer Bin Abdülaziz’in Mezarını Yakan General İnfaz Edildi

Ömer Bin Abdülaziz’in Mezarını Yakan General İnfaz Edildi

​​​​​​​İslam'ın 5. Halifesi Ömer Bin Abdülaziz'in mezarına yağmalama emri veren Esed Generali TSK füzesiyle infaz edildi.

01 Mart 2020 Pazar 04:16A+A-

Rejim ve destekçilerinin 2020 yılı Ocak ayı sonunda ele geçirdiği Deyr Şarki köyünde medfun İslam'ın 5 Halifesi Ömer Bin Andulaziz'e ait mezar önce yağmalandı, sonra yakıldı. Bölgeye ilk giren kuvvetlere 'Halife Ömer bin Abdulaziz'in mezarını yakın emri verenin 9. Tümen Komutanı Tümgeneral Ramazan Yusuf olduğu açıklanmıştı. Mezar ve türbenin önce yağmalanıp sonra yakılmasından hemen sonra köye gelen Esed Generali, Şii milisler ve rejim askerleri ile zafer kutlaması gerçekleştirdi. Tümgeneral Ramazan Yusuf, yakılan türbenin önünde birde zafer pozu vererek bunun rejim medyasında yayınlanmasını istemişti.

TSK füzesi ile infaz edildi

Rejimin Maaret el Numan saldırılarını yöneten Hama Askeri Emniyet Komitesi Başkanı - 9. Tümen Komutanı Tümgeneral Ramazan Yusuf Ramazan 28 Şubat gecesi Hama'da vurulan rejim karargahında etkisiz hale getirildi. Rejim kaynakları Tümgeneral Yusuf Ramazan'ın öldürüldüğünü doğruladı. İdlib'te savaşan muhalif gruplar Ömer Bin Abdulaiziz'in kabrini yaktıran Generalin ölümünü telsiz anonsları ile kutladı.

Kaynak: Referans Medya

HABERE YORUM KAT

9 Yorum