1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ölüm Aylığı ve Ölüm Geliri Bağlanacak
Ölüm Aylığı ve Ölüm Geliri Bağlanacak

Ölüm Aylığı ve Ölüm Geliri Bağlanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Ermenek'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine hem ölüm aylığı, hem de ölüm geliri bağlanacağını bildirdi.

08 Aralık 2014 Pazartesi 18:12A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ermenek'teki kömür ocağında meydana gelen kazaya ilişkin, "Bütün şehitlere hem ölüm aylığı hem de ölüm geliri bağlanacak. Bir kısmı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bağlandı. Madenden son çıkarılanlarınki de bağlanacak" dedi.

İslam, maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret ederek, taziyede bulundu. Hayatını kaybeden işçilerden Ömer Cansu'nun Başyayla ilçesine bağlı Üzümlü Köyü'ndeki ailesini ziyaret eden İslam, ardından gazetecilere açıklama yaptı.

İslam, acılı ailelerin kendilerinden herhangi bir talepte bulunmadığını belirterek, "Keşke bu olmasaydı. Keşke evladımızı kaybetmeseydik" dediklerini söyledi.

Evlat acısının zor bir imtihan olduğunu vurgulayan İslam, "Allah kimsenin başına vermesin. Devlet olarak hem bu tür olaylar bir daha meydana gelmesin diye engellemekle hükümlüyüz hem de her türlü tabii afet ya da insan kusurunda meydana gelen afet neticesinde ortaya çıkan hasarları onarmak durumundayız. Şimdi tüm şehitlerimiz madenden çıktığı için taziye ziyaretlerinde bulunuyoruz" diye konuştu. 

"Hem ölüm aylığı hem de ölüm geliri bağlanacak"

"Bugün bakan yardımcılarımızla, 18 işçimizin evini ziyaret edeceğiz" diyen İslam, şöyle devam etti:

"Onlar bizden bir şey talep etmiyorlar ama devlet görevini yerine getirecek. Bir daha böyle hadiseler meydana gelmesin diye kanunlarımız hazır, Meclis'ten geçecek. Bu kontroller çok daha sıkılaşacak. İnisiyatife çok daha az yer bırakarak bir takım müeyyideler uygulanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak da geride kalanların hayatlarını düzgün sürdürebilmeleri için bir takım tedbirler alıyoruz. Facia meydana geldiği andan itibaren zaten elemanlarımız sahada. Psikolog ve sosyologlarımız psiko-sosyal destek veriyorlar. Bütün şehitlere hem ölüm aylığı hem de ölüm geliri bağlanacak. Bir kısmı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bağlandı. Madenden son çıkarılanlarınki de bağlanacak." 

Her aileye ev imkanı

İslam, hayatını kaybeden madencilerin aileleri için kanun hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak o kanunda şunu yapıyoruz; şehitlerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu varsa onlar silinecek. Anne ve babalarına muhtaçlık şartı aranmadan maaş bağlanacak. Başka gelirleri varsa bile eğer çocuklarından kendilerine bir şey düşüyorsa, bir pay düşüyorsa o maaş bağlanabilecek. Gün şartı, ay şartı aranmadan bir gün bile çalışmış olsa maaş bağlanabilir duruma getirilecek. Aileden 1 kişiye istihdam sağlanacak. Kanun çerçevesinde değil ama kendi yaptığımız hazırlıklarla her şehidimizin ailesine de bir ev imkanı sunmaya çalışacağız."

AA

HABERE YORUM KAT