1. HABERLER

  2. HABER

  3. Okulda Mescit Talebi Eğitim-Sen'in Canını Sıktı
Okulda Mescit Talebi Eğitim-Senin Canını Sıktı

Okulda Mescit Talebi Eğitim-Sen'in Canını Sıktı

Mersin Eğitim-Sen, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda mescit açılmasına yönelik talebine karşı basın açıklaması yaptı.

30 Mart 2013 Cumartesi 14:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda mescit açılmasına yönelik yayımladığı genelge Eğitim-Sen Mersin Şubesi tarafından tepkiyle karşılandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan'ın yayımladığı genelgeyle ilgili "yetki aşımı" iddiasında bulunan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Remzi Çiftçi uygulamanın laiklik ve bilimsel eğitim anlayışı ile uyuşmadığını ifade etti.

İnançlara Saygıları Varmış (!)

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yayınladığı genelgede yer alan, “din ve vicdan hürriyetinin Anayasa’nın 19. maddesi ile teminat altına alınmasına ilişkin olarak ibadet yapmak isteyen öğrencilere kolaylık sağlanması, “okullarda ibadet yapmak isteyen personel ve öğrencilere gerekli kolaylığın gösterilmesi, seçmeli dini bilgiler derslerinde uygulama alanları için ihtiyaç duyulan uygun ortamların ve ibadet yerlerinin sağlanması”, ifadesinden rahatsız olan Eğitim-Sen Mersin Şubesi, inançlara saygılarının olduğunu fakat okullarda açılacak olan mescitlerin tek din-tek mezhep uygulaması olacağını ve bunun kabul edilemez olduğunu öne sürdü.

"İbadet Yapan-Yapmayan Bölünmesi İstemiyoruz"

Şube yayınladığı basın açıklamasında ayrıca Türkiye'deki okulların derslik ve ödenek gibi daha büyük ihtiyaçları olduğunu ifade ettiği açıklamada okullarda açılması planlanan ibadethanelerin ibadet yapan-yapmayan kamplaşmasına dönüşeceğini iddia etti. Ayrıca Türkiye'de yıllardır insanlara tek inanç dayatması yapıldığı fikrini savunan Eğitim-Sen Mersin Şubesi bu tip uygulamaların inanç istismarı anlamına geldiğini söyledi.

"İlim Yayma Cemiyeti'nin Faaliyetleri Sonlandırılsın"

Kurum yaptığı basın açıklamasında son olarak İlçe Milli Eğitim ile anlaşmalı olarak okullarda öğretmen ve öğrencilere yönelik seminerler veren İlim Yayma Cemiyeti'nin faaliyetlerini yargıya taşıdığını ve yetkililerin bu faaliyetleri bir an önce sonlandırması gerektiğini ifade ettiği açıklamada kişisel ve ahlaki bu eğitim çalışmalarının kendilerine bir hakaret (!) olduğu iddiasını savundu.

İnançlara Saygılılar, Başörtüsüne Karşılar

Çiftçi, Eğitim-Sen'in tüm inançlara saygılı olduğunu iddia ediyor fakat sendikanın başörtüsüne özgürlük süreci içerisinde birçok kez yasakçı bir tutum takındığı önceki yaptığı açıklama ve haberlerden biliniyor. 

HABERE YORUM KAT