1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. OHAL Ne Zaman Bitiyor? Başbakan Yıldırım Tarih Verdi
OHAL Ne Zaman Bitiyor? Başbakan Yıldırım Tarih Verdi

OHAL Ne Zaman Bitiyor? Başbakan Yıldırım Tarih Verdi

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği için yapılacak referandum öncesi OHAL'in kaldırılacağını söyledi.

28 Kasım 2016 Pazartesi 08:13A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 21 Temmuz'da ilan edilen, 19 Ekim'de 90 günlüğüne uzatılan OHAL'in, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğine dair referanduma gidilmeden önce kaldırılacağını söyledi.

Fatih Çekirge Hürriyet gazetesinde yayınlanan 'Başbakan'dan önemli açıklamalar' köşesinde sağlık zirvesinden sonra Başbakan Binali Yıldırım'la yaptığı sohbete yer verdi.

OHAL hakkında "2017'ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok" diyen Yıldırım, "Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, 'OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı' gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum" dedi.

Çekirge'nin yazısının konuyla ilgili kısmı şöyle:

"Sohbetin bir diğer konusu OHAL.

Başbakan ‘Sağlık Zirvesi'nde konuşurken 2017'de OHAL'in kaldırılacağını söyledi. Bu elbette çok önemli bir haberdi. Bu sözüne de şöyle açıklık getiriyor: 'Tabii hemen 2017'ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok. Bu daha çok referanduma gitmeden OHAL'in kaldırılması düşüncesidir.'

'Biraz daha açar mısınız?'

Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, (OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı) gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum."

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT