1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ODTÜ’de Seccadeye El Uzatan Provakatörleri Uyarıyoruz!
ODTÜ’de Seccadeye El Uzatan Provakatörleri Uyarıyoruz!

ODTÜ’de Seccadeye El Uzatan Provakatörleri Uyarıyoruz!

Son zamanlarda üniversiteli Müslümanlara yönelik sol faşizmin ürünü olan saldırılar Bingöl Üniversitesinde protesto edildi.

29 Aralık 2015 Salı 20:33A+A-

ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere yapılan saldırıya tepkiler büyüyor. Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi Bingöl Üniversitesi’nde de ODTÜ’de yaşanan çirkin olay protesto edildi. Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu tarafından organize edilen eylem Merkezi Kafeterya önünde yapıldı. Basın açıklamasında önce öğrenciler öğle namazını cemaat halinde Merkezi Kafeterya önünde kıldılar. Akabinde basın açıklamasını Selim YAĞCI okudu. Basın açıklamasından sonra üniversite içinde yürüyüş düzenlendi.

bingol-20151229-01.jpg

bingol-20151229-02.jpg

bingol-20151229-03.jpg

bingol-20151229-04.jpg

bingol-20151229-05.jpg

bingol-20151229-06.jpg

bingol-20151229-07.jpg

bingol-20151229-08.jpg

bingol-20151229-09.jpg

bingol-20151229-10.jpg

bingol-20151229-11.jpg

bingol-20151229-12.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni;

"Allah'ın mescitlerinde onun isminin oralarda zikredilmesine mani olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Onların oralara ( mescitlere) ancak korkarak girmeleri gerekir. Onlar için dünyada bir rezillik ve yine onlar için ahirette de pek büyük bir azap vardır. ( Bakara Suresi- 114. Ayet)

ODTÜ’de konuşlanan adeta kendilerini ODTÜ’nün sahibi olarak gören; kerameti kendinden menkul, yaşadığı toprakların ruhundan bihaber çeteler geçen hafta pazartesi günü namaz kılan öğrencilere saldırmış ve bazı öğrencileri darp etmişlerdir.

Namaza yönelik bu ciddi provokasyon karşısında Müslüman gençlerin sağduyulu yaklaşımı bir çatışmanın yaşanmasını engellemiştir.

ODTÜ içerisinde bu yaşananlar ilk değildir. Daha öncede benzeri tahammülsüzlükler yaşanmıştır.  Üniversiteyi kontrol etmek, babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyen çetelerin, kendilerinden başka ve kendilerinden izinsiz herhangi bir düşüncenin örgütlenmemesi için şiddet, iftira dahil her türlü mekanizmayı işlettiği bilinmektedir. Bu saldırı olayında da sanki saldırgan kendileri değilmiş gibi mazlum edebiyatı yaparak İslam’a ve Müslümanlara karşı birliktelik çağrılarında bulunmuşlardır. ODTÜ’de ayaklarının altındaki zeminin kaydığını düşünerek çığırtkanlık yapan bu karanlık taife Müslüman gençlerin bütün iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen provakatif saldırılardan vazgeçmemektedirler.

Yaklaşık bir senedir İslami değerlere karşı hazımsız davranan bu provokatörler,  adeta sürek avı başlatarak, namaz kılan bazı öğrencileri takip ederek, yalnız yakalayıp darp etmişler, bununla da yetinmeyip bıçak çekerek, tehditler savurarak, telefonları gasp ederek iyice ileri gitmişlerdir.

Namaz kılan gençlere saldıranlara sesleniyoruz:

İnançsız olabilirsiniz, anlarız.

Duyarsız olabilirsiniz, anlarız.

Başka dünyalara ait olabilirsiniz, anlarız.

Hatırlatmak isteriz ki; bu memlekette ezana ve namaza el uzatanlara “gâvur” denir.

Yani;

Bu memlekete ve bu memleketin çocuklarına “gavur”luk yapamazsınız.

Müslüman gençler tüm üniversitelerde faaliyette bulundukları gibi ODTÜ’de de namaz kılmaya, mescit talebinde bulunmaya ve İslam’ın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edeceklerdir. Bu anlamda bunu engellemek isteyen, üniversiteleri kontrol altında tutmak isteyen, öğrencilere baskı yapan, şiddete başvurarak başka düşüncelere hayat hakkı tanımayan anlayışların deşifre edilmesi ve bu anlayışlarla mücadele edilmesi için ülkemizdeki insanları duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Saldırgan çeteler unutmasın ki bu saldırılar inanç değerlerimizden bizi bir adım bile geri attıramaz. Kendinize başka uğraşlar bulun!

Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu olarak ODTÜ’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyor, seccadelerimize kirli ellerini uzatan karanlık güruhu tövbeye davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum