1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Öcalan ile PKK Yönetimi Arasında İhtilaf Var"
"Öcalan ile PKK Yönetimi Arasında İhtilaf Var"

"Öcalan ile PKK Yönetimi Arasında İhtilaf Var"

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi, Osman Öcalan, Kandil’deki PKK yönetimi ile İmralı arasında ihtilaf olduğunu söyledi.

07 Mayıs 2019 Salı 22:50A+A-

K24’e konuşan Osman Öcalan, İmralı’yla yapılan görüşme sonrası dün paylaşılan mesajları değerlendirdi.

K24'ün haberine göre, PKK ile Abdullah Öcalan arasındaki ihtilafı olduğunu vurgulayan Osman Öcalan, “Açlık grevleri ölümlere sebep olmamalıdır yaklaşımı doğru bir yoldur. Ama Kandil yönetiminin ‘İmralı’da yapılan görüşme direnişi zayıflatmak için planlanmıştır’ açıklaması doğru değildir. Kandil yönetimi meşruiyetini kaybetmiştir” dedi.

“Kandil Abdullah Öcalan’ın tersine hareket ediyor” diyen Osman Öcalan, “PKK’de, Kürt ulusal hareketi içerisinde gayrimeşru bir yönetim iş başındadır. Bu gayrimeşru yönetim sorunları çözüme götürecek nitelikte değildir. Kürt halkı çeşitli yollarla bu yönetimi uyarmalı, mümkünse alaşağı etmelidir” ifadelerini kullandı.

Açlık grevleri mesajı

İmralı’nın, cezaevlerinde devam eden açlık grevleriyle ilgili gelen mesajı ise Osman Öcalan şöyle değerlendirdi:

“Aslında genel olarak açlık grevleri Türkiye’ye geri adım attırmaya dönüktür. Bunun içinde Öcalan da var. PKK askeri ve siyasi boyutta zayıf düşmüş, burada bir boşluk var. Bu boşluğu doldurmanın tek yolu farklı bir mücadele alanı bulmaktır, bu da açlık grevleridir, ölüm oruçlarıdır. Bu anlamda mücadelenin yükünü cezaevlerine yükleme gibi bir yaklaşım var. Daha ilk günden, grevlerin devam edeceği açıklandı. Ben Osman Öcalan olarak açlık grevlerini çok olumlu bulmuyorum.”

İstanbul seçimleri

Öcalan’ın mesajının, İstanbul seçimlerinin iptal edildiği güne denk gelmesi tartışmalarıyla ilgili de Osman Öcalan şunları söyledi:

“Türkiye’de rejim sıkışmış. Bazı küçük adımlar karşısında büyük tavizler koparmak isteyebilir. Apo ile yapılan bu görüşme geçmişte rutin olarak yapılıyordu. Şimdi bu rutin görüşmesi büyük tavizlere götürme AK Parti’ye uygundur. İstanbul seçimleri üzerinde böyle bir pazarlık yapılması muhtemeldir. Bize göre ise meşru değildir. Zaten böyle bir noktada yapılan bir görüşmede gayrimeşrudur. Kabul edilmemesi gerekiyor. Kürtlere düşen tavizsiz mücadeleyi sürdürmektir. İstanbul seçimlerinde takılan tutum geçmişteki tavırdır. Apo HDP’ye İstanbul’da adayı çıkar derse doğru bir davranış olmayacaktır. Gönderdiği mesaj İstanbul seçimlerinde bir hataya dönüşme ihtimali var.”

HABERE YORUM KAT