1. HABERLER

  2. HABER

  3. Obama'yı Şeriatçı Zannediyorlar!
Obamayı Şeriatçı Zannediyorlar!

Obama'yı Şeriatçı Zannediyorlar!

Amerika'da Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinin çoğunluğunun ABD Başkanı Barack Obama'nın şeriat istediğine inandığı ortaya çıktı.

02 Eylül 2010 Perşembe 11:30A+A-

Newsweek dergisinin anketine göre, Obama'nın 'dünya çapında şeriat isteyen radikal İslamcılara yakınlık duyduğuna' inananların oranı yüzde 52'yi buluyor. Bundan kesinlikle emin olanların oranı yüzde 14, muhtemelen öyle olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 38, doğru olmayabileceğini düşünenlerin oranı yüzde 33 çıkarken, kesinlikle doğru olmadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 7'de kaldı.

Anketin bir başka sorusunda katılımcılara Obama'nın İkiz Kuleler'in enkazına iki sokak ötede kurulacak camiye desteği anımsatılarak, Müslüman Amerikalılara iltimas geçip geçmediği soruldu. Bu soruya Cumhuriyetçi seçmenlerinin yüzde 30'u evet derken, yüzde 60'ı Obama'nın tarafsız olduğunu söyledi. Ankette Cumhuriyetçilerinin yüzde 16'sının çoğu zaman, yüzde 45'inin genellikle İslamiyet'e karşı olumlu görüş beslediği de ortaya çıktı. Böylece anketin tarihinde İslamiyet'e sıcak bakan Cumhuriyetçi oranı en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Newsweek dergisi, doğum belgesini yayınlamasına rağmen pek çok Cumhuriyetçi Parti yandaşının Obama'nın ABD'de doğmadığını iddia ettiğini de hatırlatarak, bu tür anketlerde Cumhuriyetçi katılımcıların Başkan hakkında olumsuz bir cevap vermek adına gerçekten inanmadıkları seçeneklere de katıldıklarını iddia etti. (Newsweek, Huffpost / Radikal)

HABERE YORUM KAT