1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. O Meşhur Şebbiha da Öldürüldü!
O Meşhur Şebbiha da Öldürüldü!

O Meşhur Şebbiha da Öldürüldü!

Esed rejiminin önemli Şebbihalarından Fahd Neccar'ın öldürüldüğü bildirildi.

17 Şubat 2015 Salı 00:07A+A-

Esed rejimine bağlı meşhur Şebbihalardan ve aynı zamanda artist de olan Fahd Neccar, Dera vilayetine bağlı Deyr el Adas bölgesinde Suriyeli direnişçiler tarafından düzenlenen bir saldırıda öldürüldü.

Fahd Neccar'ın ölümü, Suriye rejimine yakın facebook ve twitter hesaplarından da duyurulurken açıklamada Neccar'ın "Esed'e sadık güçlerden biri olduğu ve kafasından vurularak öldürüldüğü" açıklandı.

Suriyeli direnişçilerin Dera şehrinde son günlerde düzenlediği operasyonlarda aralarında İran, Rus, Şii ve Esed rejiminde önemli birçok üst düzey komutanı öldürdüğü ve esir aldığı belirtildi.

fajd-najjar.jpg

Şebbihaların Hayatı

Suriye’de savaşla açığa çıkan Şebbiha milisleri 100 doları aşmayan maaşlar karşılığında rejim adına iş görüyor. Rejim kendi kontrolündeki Şebbihaları kimi yerde polis, kimi yerde savaşçı olarak kullanıyor.

Milli Savunma Ordusu olarak bilinen Şebbiha (Hayalet) güçlerini rejiimin kontrolündeki her cadde ve sokakta görmek mümkün.

70'li yıllarda Beşşar Esed'in memleketi Lazkiye'de ortaya çıktılar. Suriye’deki intifadanın başlangıcından beri meydanlarda boy göstermeye başlayan Şebbihalar intifada öncesine kadar tam bir gizlilik içindeydiler. Suriye rejimi bir çok kentte polisin rolünü kaybetmesinden sonra idari ve asayiş yetkilerini Şebbiha'ya devretti.

Ülkenin kuzeyindeki Haseke’de Şebbiha kontrol noktaları kurulmuş. Bu noktalarda sadece Şebbiha milisleri değil, onlarla kalan genç kadınlar da var. Çoğu boyunlarında Beşşar Esed'in fotoğraflarının bulunduğu kolyeler taşıyor. 

Halepli basın aktivisti Ahmet’e göre, Şebbihaların en belirgin özelliklerinden biri üst düzey yetkililere karşı dalkavuklukları; bu dalkavukluğu da devlet kademelerinde daha fazla imtiyaza sahip olmak ve terfi etmek için yapıyorlar.

Kaynak: Islah Haber

HABERE YORUM KAT

6 Yorum