1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra'nın Esir Aldığı Militanlar Gözyaşlarına Boğuldu
Nusra'nın Esir Aldığı Militanlar Gözyaşlarına Boğuldu

Nusra'nın Esir Aldığı Militanlar Gözyaşlarına Boğuldu

Suriye'de rejim saflarında direnişçilere karşı savaşan Hizbullah militanları büyük kayıplar vermeye devam ediyor.

13 Şubat 2015 Cuma 23:58A+A-

Suriye'nin pek çok bölgesinde Suriye Ordusu'na ve Suriye Ordusu ile birlikte savaşan Şii gruplara karşı operasyonlarını sürdüren Nusret Cephesi kaynakları bugün yakalanan bir Hizbullah militanının görüntülerini yayınladı. 

Şam ve Halep eyaletlerinde Hizbullah'a karşı başarılı operasyonlar yaptığını duyuran Nusret Cephesi, iki bölgede de çok sayıda Hizbullah militanını öldürdüğünü duyurdu. Öte yandan Lübnan'da yayın yapan lebanondebate.com sitesinde yayınlanan bir video görüntüsünde, Suriye'de Nusret Cephesi tarafından yakalanan askerlerin görüntüsü yer alıyor.

İddialara göre görüntülerdeki askerler Hizbullah milisleri. Görüntülerin ne zaman çekildiği bilinmezken videodaki askerler Hizbullah karşıtı sözler söylüyorlar. Yakalanan askerler Lübnan'daki akrabalarından Lübnan Ordusu'ndan ve Hizbullah'tan uzak durmalarını isterken Lübnanlı Dürzi, Şii ve Hristiyanlara seslenen askerler, "Bunlar Kuseyr'de Sünnileri katletti. Kanımız Lübnan Ordusu ve Hizbullah'ın boynundadır." ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Islahhaber

HABERE YORUM KAT

5 Yorum