1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra’dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım
Nusra’dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Nusra’dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Muhalifler, Müslümanların yoğun yaşadığı bölgelere hava ve kara bombardımanı düzenleyen Esed ordusuna karşı ağır silahlarla karşılık vererek rejim birliklerini geri püskürtmeyi deniyor.

19 Kasım 2015 Perşembe 23:26A+A-

Suriye'nin sahil kenti Lazkiye'nin kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesi ve Cebel Akrad (Kürt Dağı) civarındaki muhalif gruplar ile Esed rejimi arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Muhalifler, Müslümanların yoğun yaşadığı bölgelere hava ve kara bombardımanı düzenleyen Esed ordusuna karşı ağır silahlarla karşılık vererek rejim birliklerini geri püskürtmeyi deniyor.

Esed rejiminin, Mukaveme Suriye ve Şii militanların desteğiyle karadan, Rus savaş uçaklarının havadan bombardımanıyla Suriye'nin Lazkiye kırsalı Bayırbucak Türkmen bölgesinde muhaliflere yönelik yürütülen ağır kara harekatı giderek büyüyor.

Bölgeden aktarılan haberlere göre Türkmen Dağı'nda durumun çok kritik olduğunu belirtiliyor.

Bölgeden izlenimlerini aktaran deneyimli Gazeteci Yılmaz Bilgen, Bayırbucak Sultan Abdülhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah'ın, "rejimin çok sayıda kaybının olduğunu ve bölgeyi cephededen ölmeden terketmeyeceklerini söylediğini" açıkladı.

Öte yandan şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede her iki tarafında kayıplar verdiği ve yaralılarının bulunduğu belirtiliyor.

Acısu cephesinde ağır yaralanan 22 yaşında ki Türkmen bir savaşçının Türkiye'ye geçmek üzere iken sınırda hayatını kaybetiğide aktarılan bilgilerde yer aldı.

Rus savaş uçakları her yeri bombalayarak Esed ordusuna karadan koridor açtığı belirtilirken, Nusret Cephesinin ise bölgede bulunan muhaliflere birlik yolladığını duyurduğu belirtildi.

Katliamlarla bilinen sırtlan lakaplı Mihraç Ural'ın da bölgede bulunan rejim güçlerine destek verdiği aktarılırken yöre halkının her an katliamla karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca AA'ya açıklama yapan Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Tahsin Hoşkar, Rusya'nın da destek vermesiyle bölgelerine yönelik saldırıların arttığını aktardı. 

Şu an bölgede çatışma yaşandığını vurgulayan Hoşkar, "Hem mevziler hem de Türkmen köyleri, kara, hava ve denizden yoğun şekilde bombalanıyor. Çatışmalar şu saatlere kadar hiç durmadı" dedi.

Köylerin boşaltıldığını, yaklaşık 5 bin kişinin Suriye tarafındaki güvenli gördükleri bölgeye gittiğini belirten Hoşkar, "Türkmen Dağı'nda durum çok çok kritik ve orası risk altında. Ölü ve yaraların olduğu saldırıları kaygıyla izliyoruz" diye konuştu.

Islah Haber

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT