1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Cephesinden IŞİD Hakkında Açıklama
Nusra Cephesinden IŞİD Hakkında Açıklama

Nusra Cephesinden IŞİD Hakkında Açıklama

Nusra Cephesi emirini öldüren IŞİD'e sert uyarılarda bulundu.

17 Ocak 2014 Cuma 00:59A+A-

Suriye'de direniş gruplarıyla IŞİD Örgütü arasındaki çatışmalarda bugüne kadar sessiz kalmaya çalışan Nusret Cephesi yayınladığı bir bildiri ile IŞİD'den hesap soracağını duyurdu.

Rakka Şehrindeki emirlerini kaçırıp kafirlikle suçlayan ve sonra da infaz eden IŞİD'i zalimlikle suçlayan Nusret Cephesi, "mücahid bir komutanı tekfir eden bir örgütün sıradan insanlara neler yapabileceğinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini" vurguladı.

Cephe'nin Bildirisinin Tercümesi

Bundan 3 ay önce Rakka’nın Deyrhafir bölgesinde, Cephetun Nusra’nın Rakka Emiri Ebu Said Hadrami kayboldu. Esed Rejim medyası dedi ki: ” Bazı vatandaşlar Ebu Said Hadrami’yi kaçırıp bize teslim etti” Devlet isimli örgüte 2.5 ay boyunca sorduk: Şeyh yanınızda mı? diye, ama onlar hep inkar ettiler ve çok büyük yeminler ederek ret ettiler. 

Bundan 3 hafta önce Devlet Örgütü şok bir açıklama yaptı: “Hadrami’nin bizim elimizdedir. O bir suç işlememiş ve biz onu hemen bırakacağız." 

Daha sonra IŞİD'in Şeri heyetinden birisi dedi ki ”Hadrami mürtet olmuş, bu da delillerle sabit bir durum.” Biz Hadrami'nin hayatından endişe ettik ve örgütten Şeyh Hadrami'nin bırakılmasını istedik. 

IŞİD'den hızlı bir cevap geldi. 

Açıklamaları şu şekilde idi: “Rakka vilayetine mensup birisinin mürtet olduğunu itiraf etmesi sonucunda bizler infaz ettik. Bundan 3 ay önce Allah’ın hükmünü yerine getirmede hiç tereddüt etmedik. Hadrami’nin itirafında da belirttiği gibi, hem mürtet hem de kafir oldu, Şeri heyetimiz bu konuda Allah’ın hükmünü uygulamıştır ve bunda tereddüt etmemiştir." 

**

Bu Davranışı Küçük Cihad Grupları Dahi Yapmadı 

Bu davranış küçük cihad grupları dahi yapmaz. Hani Şeri mahkeme? Hani onun itirifaları? Durum bu kadar basitse neden bu zamana kadar beklediniz.? 

Hadrami’nin lakabı Ebu Said idi, Rakka ilindendir. Suriyeli bir Müslümandı. Mütebessimdi. Ahlaken yüksek bir kişiydi, onu her gören kişi severdi, kardeşlerin arasında oldukça mütevazi biriydi, onu kim görse emir olduz, çünkü olduğunu anlayamazdı. Oldukça mütevazi ve alçak gönüllü biriydi ve Selefi salihin yolundaydı. 

Bu rejimin karşısında Rakka’da ilk baş kaldıran insanlardan biri Ebu Said Hadrami idi. 

Kısa zaman içerisinde kendisi ve grubuyla Cephetun Nusra’ya dahil oldu. Allah onun onların ve diğer grupların eliyle Rakka şehrinin fethini müyesser kıldı. 

Rakka Rejimin elinden kurtulan ilk şehir oldu. IŞİD'in Rakka'da şu an olduğu durumda Allahın fazlından sonra Ebu Said’in büyük payı vardır.. 

Ebu Said, valilik binasını kurtaran ve rejimin valisini esir alan kişidir, buda Rakka şehrinin özgürleştirilmesinde başlangıç olmuştur. 

Bu derece büyük bir mücahit ve kahraman nasıl bir anda mürtet olur? 

Allah şahadetini kabul etsin, din gününde makamını yükseltsin. 

Devlet Örgütü ile Cephetun Nusra arasında ayrılık olduğunda, Ebu Said ve arkadaşları Cephetun Nusra’da kalmayı tercih ettiler ta ki Zevahiri’nin açıklamaları gelene kadar. Lakin IŞİD ona hile ile kendisine bir teklifte bulundu, teklifte: “Sen bize biat et Zevahiri’nin açıklaması ne olursa olsun, ona biz uyarız" diye onu biat konusunda ikna ettiler.  

Cevap bildiğiniz gibi geldikten sonra, kendisi gözüyle, IŞİD'in suçlarını gördükten ve masum insanlara basit sebeplerle işkence yaptıklarını görünce IŞİD'i bıraktı ve tekrar Cephetun Nusra’ya katıldı. 

Ebu Said kendisine yakın olan insanlara, IŞİD'in suçlarını ve hatalarını anlatıyordu, öldürülmesine büyük bir sebep de bu olmuştu. Rakka Ehli, Ebu Said’e umut bağlamıştı, insaf edecek ve zulümlerden kurtaracak diye, hatta aşiret büyükleri onun Rakka’ya gelmesini istediler, Cephetun Nusra ona Rakka dışında kal, Rakka’ya girme IŞİD ile ilgili sorunlar çıkmasın diyordu.  

Ebu Saidi, yetim ve dul kadınlara sorun. O'nun kim olduğunu aşiret büyüklerine sorun. O'nun kim olduğunu?Bundan da ötesi IŞİD'in askerlerine sorun onun kim olduğunu? Onlara sorun, size cevaplayacaktırlar.  

Cömertliği, ahlakı, cesurluğu, takvası, dini hakkında cevap vereceklerdir.

** 

Hangi adil mahkeme senin mürtet olduğuna karar verdi?  

Hangi erdemli devlet seni kaçırdı? 

Hangi zalim el idam etti? 

Bizde burada soruyoruz?

Kaçıran, infaz eden, işkence eden, yargılayan, hakkında hüküm veren nasıl olur da aynı kişi olur?

Malumdur ki Ebu Said'in, kaçırılması ile ve IŞİD'i bırakması arasında sadece 20 gün vardır. 

Nasıl bu kadar kısa zamanda başınızda emir olduğu gördüğünüz kişi mürtet oldu.? 

Allah’ı tenzih ederiz. Bu nasıl bir bühtandır.? 

Soruyoruz Ebu Said’e infaz karar verenlere? 

Allah’ın hükmünü nasıl, hem zayıf insana hem güçlü insana uyguluyorsunuz.? 

Rakka’daki şereflilerinizi görmüyor musunuz? 

Hesapsız geziyorlar ve zulüm ediyor ve insanların kanlarını döküyorlar. 

Elimizde çok büyük bir liste var, mahkemesiz işkence sonrası öldürülen kişilerin listesi, siz Cephetun Nusra Emiri’ne bu şekilde yaptınızsa, sıradan halka zayıf ve güçleri olmayan insanlara neler yapıyorsunuz? Allah ne güzel vekil ve ne güzel yardımcıdır.  

Sonuç olarak; IŞİD'den şunu istiyoruz. Ebu Said’in öldürmesinde kimin eli varsa, müstakil ve Şer'i bir mahkemeye teslim edilmesini istiyoruz. 

Bu olmadığı halde adil bir kısas onları bekliyor. 

IŞİD'deki kardeşlerimize sesleniyoruz! 

Komutanlarını gözden geçirmelerini ve onlardan insanları haksız ve hukuksuz bir şekilde zulüm eden komutanlar ile işbirliği yapmamalarını istiyoruz. Ve Allahın şu Ayeti Kerimesini hatırlatmak istiyoruz.Zulmedenlere meyletmeyin; Sonra size ateş dokunur (cehennemde yanarsınız). Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur. Sonra (O’ndan da) yardım göremezsiniz! (Hud 113)

Şunu hatırlatmak istiyoruz!

Cephetun Nusra askerlerine şu talimatı verdik, kimseye saldırmayın sadece kendinizi savunun ve bu savaşa dahil olmayın. Orada olan çatışma da kendinizi savunun çünkü IŞİD'in adamları bizim karargahımıza saldırdı ve yağmur gibi kurşun yağdırdı. O günden bugüne Cehetun Nusra Rakka’da emirlerine bu çatışmayı durdurmalarını ve Allah’ın hükmüne uymalarını söyledi.  

IŞİD'e şunu hatırlatalım; Cephetun Nusra, IŞİD'in bir adamını yanlışlıkla öldürdüğünde, Şeri mahkemeyi 3 günde kurduk, iki taraftan şer'i mesuller de bulundu, sonunda diyet vermesine karar verildi ve problemde bu şekilde çözülmüştü. Keşke sizde bu olayı da Şeri Mahkeme’de çözseydiniz, ve Allahın rızası doğrultusunda çözülmüş olsaydı.  

Ebu Said’in  ailesine kardeşlerine:  

Emin olun ki Ebu Said’in kanı yerde kalmayacak Allah’ın adaleti gerçekleşecektir.  

Bazıları bunu istese de istemese de Allah’ın adaleti  gerçekleşecektir.    

Nusret Cephesi 

13 Rebbievvel 1435 / 15 01 2014

------------------------------------------------------------------------------------------

Çeviri: islahhaber.net
 
Bildirinin orijinali:
nusra-bildiri-2.jpg
İŞİD'in öldürdüğü Nusret Cephesi Rakka emiri Ebu Said Hadrami:
abdusaidhadrami.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum