1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Cephesinden Dürzilerle İlgili Açıklama
Nusra Cephesinden Dürzilerle İlgili Açıklama

Nusra Cephesinden Dürzilerle İlgili Açıklama

Nusra Cephesi, İdlib kırsalındaki Kalb Levze köyünde yaşanan ve Dürzilerle çatışmaya sebep olan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

13 Haziran 2015 Cumartesi 17:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

İdlib'de bir Dürzi köyünde Nusret Cephesi ile köylüler arasında yaşanan ihtilaf sonucu silahlar konuşmuş ve iddialara göre yaklaşık 20 kişi öldürülmüştü.

Konuyla ilgili Nusra Cephesi bir açıklama yaptı. Açıklamada Nusra üyelerinin verilen talimatları ihlal ettiği ve hatalı davrandığı ifade edildi. Cephenin, Dürzileri korumaya devam edeceği ve hadiseye karışan mensuplarının mahkemeye sevk edilecegi belirtildi. Açıklamada Nusra Cephesi'nin sadece Müslümanlara savaş açanlarla savaştığı vurgulandı.

Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

Nusra Cephesi, Kalb Levze köyünde mücahidlerle Dürziler arasında çıkan çatışmadan ötürü derin üzüntü duymaktadır.

Nusra’ya bağlı savaşçılar, emirlerin talimatlarına uymadılar. Bu yaşananlardan merkezin haberi yoktu.

Sorumlular, mahkeme tarafından yargılanacak ve suçlular cezalandırılacaktır. Bu yaşananlar mücahidlerin bireysel hatalarından ibarettir.

Nusra Cephesi, müslümanlarla savaşmayan tüm halklara eman veriyor ve onlara karışmayacağını bir kez daha duyuruyor.

Dürziler Esed’e Karşı Savaşmaya Başladı

Suriye’deki Dürziler yaşanan savaşta Esed’in safında durmadılar. Tarafsızlıklarını da bozmadılar. Ancak son zamanlarda rejim aleyhinde pozisyon aldıkları ve muhalifleri fiilen desteklemeye başladıkları bildiriliyor.

Geçtiğimiz gün yoğun olarak yaşadıkları Suveyda’da rejim güçlerinin hava savunma sistemlerini Şam'a kaçırma girişimini önledikleri ifade ediliyor. Ayrıca Dürzi liderler Suveyda'da rejimin askeri istihbarat komutanı General Vefik Nasir'i yakalama emri çıkardı ve şehre giriş çıkışları kapattı.

HABERE YORUM KAT