1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra: "ABD Saldırıları Bize Değil, İslam'a Karşı Bir Savaş!"
Nusra: "ABD Saldırıları Bize Değil, İslam'a Karşı Bir Savaş!"

Nusra: "ABD Saldırıları Bize Değil, İslam'a Karşı Bir Savaş!"

ABD ve koalisyon güçlerinin hava saldırılarına hedef olan Nusra Cephesi örgütü, saldırıların Nusra’ya değil İslam’a karşı bir savaş olduğunu söyledi. Misilleme yapacaklarını duyurdu.

28 Eylül 2014 Pazar 04:31A+A-

Irak Şam İslam Devleti’nin yanı sıra ABD ve koalisyon güçlerinin hava saldırılarına hedef olan Nusra Cephesi, saldırılarla ilgili ilk açıklamasını yaptı. Sosyal medyadan sesli bir mesaj yayınlayan Nusra sözcüsü Ebu Firas Suri, bu saldırıların Nusra’ya değil İslam’a karşı bir savaş olduğunu söyledi. Saldırıların intikamını Batılı ve Arap ülkelerden almaya yemin ettiklerini duyurdu.

Sözcü, “Uzun bir savaşın içindeyiz. Bu savaş aylar ya da yıllar içinde bitmeyecek, on yıllar sürebilir” dedi.

23 Eylül’de Irak’tan sonra IŞİD’in Suriye’deki mevzilerini de vurmaya başlayan ABD ve koalisyon ülkeleri, El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'ni de hedef almıştı.

Savaş uçakları, Nusra Cephesi'nin etkili olduğu ülkenin kuzeybatısındaki bazı bölgelere hava saldırısı düzenlemiş, hava saldırılarında en az 30 Nusra Cephesi üyesi şehit olmuştu.

Hava saldırıları son olarak IŞİD'in kuşatma altında tuttuğu Suriye'nin kuzeyindeki Kobani yakınlarındaki mevzilerini vurmuştu. 

HABERE YORUM KAT