1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra: "ABD Boşaltılmış Yerleri ve Masum Sivilleri Vurdu"
Nusra: "ABD Boşaltılmış Yerleri ve Masum Sivilleri Vurdu"

Nusra: "ABD Boşaltılmış Yerleri ve Masum Sivilleri Vurdu"

Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan direnişçileri hedef alan ABD, onlarca sivili katletti

24 Eylül 2014 Çarşamba 16:15A+A-

ABD öncülüğünde 5 Arap ülkesinin desteğiyle devam eden bombardıman, onlarca sivilin ölümüne neden oldu. Irak'ta ve Afganistan'da binlerce sivili öldüren ABD füzeleri şimdi de Suriye halkını hedef alıyor.

IŞİD'ı vuracağı bahanesiyle Suriye ve Irak'a saldıran ABD, Esed rejimine en çok zararı veren Nusret Cephesi direnişçilerini ve neredeyse tamamı Suriyelilerden oluşan İslam Cephesi'ni de vurdu.

Özellikle El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusret Cephesi'ne ait bir çok merkez bombalandı. Bu bombardıman sırasında Nusret Cephesi'ne bağlı 30'a yakın Türkiyeli direnişçinin de hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Amerika yaptığı açıklamada, büyük bir saldırı hazırlığı yapan El Kaide mensuplarını öldürdüğünü iddia etti. Nusret Cephesi'ne ait eğitim kampları, patlayıcı ve mühimmat üretim tesisi, iletişim binası ve komuta merkezinin vurulduğunu belirtti.

Yoğun bombardımanın ardından bölgeden görüntüler gelmeye başladı. Nusret Cephesi ABD'nin bombaladığı bazı bölgelerin boş olduğunu, bazı bölgelerin ise masum sivillere ait yerleşm yerleri olduğunu duyurdu.

Nusret Cephesi bombardımanı düzenleyen koalisyonu "Haçlılar" olarak adlandırıyor ve tüm Müslümanların bu haçlılara karşı birlik içerisinde olması gerektiğini söylüyor.

1-048.jpg

2-048.jpg

3-047.jpg

4-042.jpg

5-038.jpg

6-027.jpg

7-021.jpg

islahhaber.net

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT