1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Nuri Maliki'den Beşşar Esed'e Davet
Nuri Malikiden Beşşar Esede Davet

Nuri Maliki'den Beşşar Esed'e Davet

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki Bağdat'taki Arap Birliği Zirvesine Esed'in de katılmasını umuyor.

20 Şubat 2012 Pazartesi 13:04A+A-

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Bağdat'ta 29 Mart tarihinde toplanacak olan Arap Birliği Zirvesi'ne Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in katılacağını umduğunu söyledi. Maliki, "Umarım ki Esed veya onu temsil edecek biri toplantıya katılır." dedi.

Suriye'de yayın yapan Cham Press haber sitesinde yer alan habere göre Maliki, Arap Birliği'nin Şam yönetiminin üyeliğini dondurması kararının zirve toplantılarını kapsamayabileceğini söyledi. Bu konuyu Arap Birliği'ne danışacaklarını ifade eden Maliki, "Karar Suriye'nin tüm toplantılara katılmasını engelliyorsa o zaman durum farklı. Biz Arap Birliği'nin bir parçasıyız." diyerek Esed'i davette ısrarcı olmayacaklarını belirtti.

Maliki, Suriye'nin toplantıya katılmasından yana olduğunu ifade ederek, bunun dış müdahaleden uzak yeni bir diyalog sayfası açacağını savundu. Maliki, "Suriye'de durumun daha da kötüleşmesi kimsenin çıkarına değil." ifadesini kullandı.

Uluslararası tüm çağrılara rağmen göstericilere kanlı operasyonlarını sürdüren Esed yönetimine karşı Arap Birliği, Suriye'nin üyeliğini 16 Kasım'da askıya almıştı. (Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT