1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Nurettin Canikli'den hakkındaki iddialara cevap
Nurettin Canikli'den hakkındaki iddialara cevap

Nurettin Canikli'den hakkındaki iddialara cevap

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li Faik Öztrak'ın kendisi hakkındaki iddialarına cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu’na dava açacağını söyledi.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 13:36A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nurettin Canikli’nin Boyak Holding'e kayyum olarak atanan yakını Ertunç Laçinel’i gündeme getirerek, “Malı götür, hırsızlığı yap, Saray arkanda kapı gibi duruyor” demişti.

Nurettin Canikli sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu’na uzun bir cevap verirken kendisini yolsuzlukla suçlayıp aynı iddiayı dillendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a da "Belgeleri açıkla" çağrısında bulunarak TMSF’nin şirketlerine çöktüğü iddiasını yalanladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddiaları ve Nurettin Canikli'nin cevabı

"AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin bir yakınını Boydak Holding'e kayyum olarak atadığını" öne süren Kılıçdaroğlu, meclisteki haftalık grup toplantısında şöyle konuşmuştu:

"Bunların dünyaya bakışıyla bizim dünyaya bakışım aynı değil. Bunların ahlakıyla bizim ahlakımız, bizim adaletle onların adalet anlayışı hakkı arasında fark var. 15 Temmuz sonrası FETÖ ile iltisaklı olan şirketleri aldılar, TMSF'ye devrettiler. Başlarına da kayyum atadılar. Sonra piyasada simsarlar dolaşmaya başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir yakınını getirip Boydak Holding'e kayyum olarak atıyor. Bir süre sonra, 'Slovakya'da depo yapmamız lazım' diyorlar. 20 milyon Euro gönderiyorlar. Deponun sahibi Ertunç Laçinel, aynı zamanda kayyum. Bu para ve adam da yok. Canikli hiç konuşmuyor. Buradan Canikli'ye sesleniyorum; niye konuşmuyorsun, niye korkuyorsun?

Bir kanun getirdiler. Binali Yıldırım bu soruya yanıt vermemiş, Fuat Oktay'dan da tık yok. Ya bunlar bu yolsuzluğun üzerine gidemiyorlar. Bir kanun getiriyorlar, bu şekliyle kayyum atanırsa kayyumun yaptığı bütün işlemler, karar ve fiilleri nedeniyle cezai sorumluluk olmaz diyor. Malı götür, hırsızlığı yap, kanun arkanda kapı gibi duruyor. Saray arkanda kapı gibi duruyor. Bu kanunu Meclis'te kabul ettirdiler.

AKP'ye geçmişte oy verenlere sesleniyorum; siz böyle bir kanunu dünyanın hangi ülkesinde gördünüz. Hırsızlık yapana hırsızlık yapabilir diye kanun getiren bir ülke getirin. Hırsızlığın yasayla korunduğunu ilk defa görüyorum. 'Sen götür malı, meraklanma' diyorlar, söyleyen kim Canikli. 'Meraklanma, kanun çıkaracağız, kimse hesap soramaz' diyor. Hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar bu kardeşiniz tamamına hesabını soracak."

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamaya Nurettin Canikli sosyal medya hesabından 17 maddelik bir açıklama yaptı:

"Canikli hiç konuşmuyor iddiası bir yalandır"

1- Kemal Kılıçdaroğlu, Boydak Holding ve TMSF başlıkları üzerinden şahsımla ilgili bir takım iddialarda bulunuyor.

2- 1. Boydak Holding ile ilgili iddialar hakkında ‘Canikli hiç konuşmuyor?’, diyor. Bu konu ile ilgili 116 adet twitten oluşan ayrıntılı açıklamamı 01.07.2021 tarihinde yaptım.

3-Boydak ve TMSF konusu ile ilgili tüm iddia ve soruların cevapları bu açıklamamda mevcuttur. Bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ‘Canikli hiç konuşmuyor’ iddiası bir YALANDIR.

"Kayyım yapıldığı iddiası da bir yalandır"

4- 2. Hiçbir yakınımı (akrabamı) Boydak Holding’e kayyım olarak atamadım. Ertunç Laçiner, bizzat Abdullah Güzeldürger’in yönetim kurulu başkanı olduğu Boydak Holding Yönetim Kurulu tarafından 26.09.2016 tarihinde Boydak Holding’e CEO olarak atanmıştır.

5-Abdullah Güzeldülger’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Boydak Yönetim Kurulu tarafından 1 yıl süre ile A Grubu imza yetkisi verilmiştir.

6-CEO görevi nedeniyle de 24.02.2017 tarihinde yönetim kurulu üyesi yapılmıştır. Dolayısıyla, ‘yakınımım Boydak Holding’e kayyım yapıldığı’ iddiası da bir YALANDIR.

7-3. Kemal Kılıçdaroğlu, Slovakya’da Boydak Holding tarafından kiralanan 21 bin m2 kapalı alanı bulunan lojistik merkezinin mülkiyetinin Ertunç Laçiner’e ait olduğunu iddia ediyor.

"20 milyon Euro aktarıldığı iddiası kocaman bir yalandır"

8- Söz konusu gayrimenkul Prologis Slovak Republic Sro firmasına aittir. Kılıçdaroğlu’nun bu iddiası da bir YALANDIR.

9-4. Slovakya’da ki firmaya 20 milyon Euro aktarıldığını iddia ediyor. Bu firmaya 6 aylık peşin kira karşılığı olarak 714,348 bin Euro gönderilmiştir. Gönderilen bu para da sözleşme feshedilene kadar ki kira ödemelerine mahsup edilmiştir.

10-Bunun dışında Boydak Holding’den bu firma ya da başka bir firmaya tek kuruş dahi gönderilmemiştir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Boydak Holding’ten Ertunç Laçiner’in firmasına 20 milyon Euro aktarıldığı iddiası KOCAMAN bir YALANDIR.

"Ertunç Laçiner’i koruduğum iddiası da bir yalandır"

11-5. Kemal Kılıçdaroğlu, Ertunç Laçiner’in 20 milyon Euro ile yurtdışına kaçtığı ve Ertunç Laçiner’in tarafımdan korunduğunu iddia ediyor. Ertunç Laçiner’in hiçbir dokunulmazlığı bulunmamaktadır.

12-Kayyımlarla ilgili 24.11.2016 tarihli ve 6755 Sayılı Kanunda ki adli ve idari takibat sınırlaması yolsuzluk,zimmet,evrakta sahtekarlık gibi suçları kapsamamaktadır.Bu konu ile ilgili olarak Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular mı?

13-Dokunulmazlığı olmayan birini şahsım ya da başka birinin koruması hukuken mümkün değildir. Dolayısıyla, Ertunç Laçiner’i koruduğum iddiası da bir YALANDIR.

"Tek kuruşluk haksız kazanç sağlanmamıştır veya aktarılmamıştır"

14-Ayrıca, küçük bir araştırma ile Ertunç Laçiner’in yurtdışında değil Türkiye’de bulunduğunu öğrendim. Ertunç Laçiner’in 20 milyon Euro ile yurtdışına kaçtığı iddiası da KOCAMAN bir YALANDIR.

15-6. TMSF’ nin kayyım olarak atandığı şirketlerin hiçbirinden, yakınlarıma veya yakınım olmayan herhangi birine tek kuruşluk haksız kazanç sağlanmamıştır veya aktarılmamıştır.

16-7. Boydak Holding’in Almanya ve Slovakya’da ki lojistik üsleri ile alakalı iddiaları ve verilen cevapları 93 numaralı ve takip eden twitlerden görebilirsiniz.

Nurettin Canikli’den CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a cevap

Kılıçdaroğlu’na benzer iddiaları dillendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a "Belgeleri açıkla" çağrısında bulunan Canikli, TMSF’nin şirketlerine çöktüğü iddiasını yalanladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Canikli'nin ismini anmadan "Yine, bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın eski bir bakanın, TMSF eliyle kayyum atanan şirketlere çöktüğüne dair iddialar şimdilerde belge belge sosyal medyada yayımlanıyor. Bir Cumhuriyet Savcısı çıkıp da gereğini yapacak mı? Göreceğiz" demişti.

Öztark’a cevap veren Nurettin Canikli sosyal medya hesabı üzerinden şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsıma yönelik dile getirdiği iftira ve yalanlarına Twitter hesabımdan ayrıntılı cevap vermiştim. Dava açma hakkımı da ayrıca kullanacağım. Bu defa, sahibinin sesi CHP Sözcüsü de yine aynı yalan ve iftirayı dile getiriyor. ‘AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın; eski bir Bakanın TMSF eliyle kayyum atanan şirketlerine çöktüğüne dair iddialar şimdilerde belge belge sosyal medyada yayımlanıyor.’ diyor. TMSF’nin şirketlerine çöküldüğünü gösteren hiçbir belge ve delil ortaya koymuyor. Sadece sosyal medya dedikodularından bahsediyor.

Sosyal medya ya da başka bir mecrada, TMSF şirketlerine çöküldüğünü ya da bu şirketlerden herhangi bir şirkete veya şahsa doğrudan veya dolaylı olarak kaynak aktarıldığını ya da bu şirketlerin herhangi bir şekilde zarara uğratıldığını gösteren hiçbir belge ve delil bulunmamaktadır. CHP Sözcüsü, bu yalan ve iftiraları, kamuoyu ile paylaştığına göre bahsettiği belgeleri açıklamak zorundadır. Daha iyi anlaşılabilmesi için konuyu biraz detaylandıralım. Bahsedilen şirketlerden bir tanesi de Giresun’da kurulu bulunan ve TMSF’nin kayyım olarak atandığı Akın Çorap Şirketi’dir. İddiaya göre, Akın Çorap Şirketi’nin kaynakları, şahsım tarafından Giresun’da kurdurulan bir başka çorap şirketine aktarılmış ve bu yolla Akın Çorap Şirketi’nin içi boşaltılmıştır. Bir şirkete nasıl çökülür veya bir şirketin içi nasıl boşaltılır? Bu sorunun cevabı önemlidir.

Ortaklık paylarını temsil eden hisselerin cebren ve hile ile el değiştirmesi halinde bir şirkete çökülmüş olur. Akın Çorap Şirketi’nde herhangi bir hisse değişikliği olmamıştır. Şirketin ortaklık payları el değiştirmemiş olup TMSF’ye devirden önceki sahiplerinin üzerinde bulunmaktadır ve Şirket ceza yargılaması kesinleşene kadar kayyım sıfatıyla TMSF’nin atadığı üyeler tarafından yönetilmektedir.

Bir şirketin içinin boşaltılması ise,

a)Şirketin banka hesabından veya kasasından herhangi bir gerçek veya tüzel kişiye doğrudan para aktarılması,

b) Şirketin varlıklarının ve ürettiği mal ve hizmetin piyasa fiyatının altında satılması veya piyasa fiyatının üzerinde mal ve hizmet satın alınması,

c) Şirketin alacaklarının tahsil edilmemesi, tahsil edilmediği halde kayıtlardan düşülmesi veya karşılığı olmaksızın üçüncü kişilere temlik edilmesi,

d) Şirketin karşılığı olmaksızın borç altına sokulması,

e) Şirketin borçlarının ödendiği halde kayıtlardan düşülmemesi,

f) Şirketin müşterilerinin elinden alınarak üretim yapamaz hale getirilmesi ve benzeri yollarla yapılmaktadır.

Akın Çorap Şirketi’nden, tarafımca kurdurulduğu iddia edilen Şirket’e veya başka herhangi bir gerçek veya tüzel kişiye doğrudan veya dolaylı olarak yukarıda sayılan yöntemlerle veya başka yöntemlerle kaynak aktarıldığına dair en küçük bir delil ve belge var mıdır? HAYIR? Akın Çorap Şirketi’nden herhangi bir gerçek veya tüzel kişiye kaynak aktarıldığını gösteren hiçbir bilgi, belge ve delil bulunmamaktadır. Zaten bu konuda herhangi bir bilgi, belge ve delil olmaması da son derece doğaldır. Çünkü, Akın Çorap Şirketi’nden hiçbir yere kaynak aktarılmamıştır, şirketin içi boşaltılmamıştır, şirkete hiç kimse çökmemiştir. Kendisine Akın Çorap Şirketi’nin kaynaklarının aktarıldığı iddia edilen şirketin bu iddialarla ilgili olarak yaptığı açıklama aşağıda yer almaktadır.

Söz konusu şirket bırakın kendisine kaynak aktarılmasını, TMSF tarafından yönetildiği ve bu nedenle kamu şirketi özelliğine sahip olduğu için Akın Çorap Şirket’i ile en küçük bir ticari ilişkiye dahi girmemiştir. Akın Çorap Şirketi’nin, TMSF tarafından kayyım sıfatıyla yönetilmeye başladıktan sonra üretimi, istihdamı ve satışları azalmamakta, tam aksine üretimi, istihdamı ve satışları artmaktadır. Mali yapısı iyileşmekte, müşteri kaybetmemektedir. Siparişlere yetişemediği için dışarıya fason iş yaptırmakta ve şirketin piyasa değeri yükselmektedir. Bu tespitler, Boydak Holding ve Koza Altın şirketi başta olmak üzere TMSF’nin kayyım olarak atandığı yüzlerce şirket için de geçerlidir.

Şimdi, CHP’nin Sözcüsü olan kişi, TMSF şirketlerine tarafımca çöküldüğü iddiasını (yalanını) destekleyecek belge ve delilleri kamuoyu ile paylaşmak zorundadır. Bu durum aynı zamanda bir siyasi parti temsilcisinin hiçbir belge ve delile dayanmadan, sadece troll kurgusu dedikodular üzerinden suçlamada bulunması ana muhalefetin geldiği vahim tabloyu göstermektedir.

Onurlu insanlar iddialarını (kamuoyu ile paylaştıkları başkalarına ait olan iddialar dahil) en azından kısmen dahi olsa belgelendirirler. Belgelendirilmeyen iddia YALAN demektir. Belgelendiremediği bir iddiayı ortaya atan veya tekrarlayan da YALANCIdır.

Bu sıfatlardan kurtulmanın yolu ya bu iddiaları belgelendirmek ya da özür dilemektir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun baskısı ve talimatı sonucunda böyle bir yalan ve iftiranın dillendirmek durumunda kalındığı gibi bir açıklama da özür olarak kabul edilir."

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum