1. HABERLER

  2. HABER

  3. Numan Kurtulmuş'a TV5'te Sansür İddiası
Numan Kurtulmuşa TV5te Sansür İddiası

Numan Kurtulmuş'a TV5'te Sansür İddiası

Milli Görüş hareketine yakınlığı ile bilinen TV5'in ana haber bülteninde ilk kez Saadet Partisi haberlerine yer verilmedi. Şevket Kazan da "Kurtulmuş cezasını çekmeli!" dedi.

13 Temmuz 2010 Salı 14:20A+A-

Birikim Haber'in iddiasına göre Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş tarafından GİK listesinden adı silinen TV 5 Genel Koordinatörü Mustafa Geçer'in haber bültenlerinden Saadet Partisi'nin kaldırılması talimatı verdiği iddia edildi.

TV5'in Saadet Partisi'nin yeni döneminde nasıl bir politika izleyeceği merak ediliyor.

***

TV5'ten Sansür Açıklaması

TV5, sansür iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama:

'www.birikimhaber.com' İNTERNET SİTESİNDE ÇIKAN 'TV5'ten Saadet Partisi'ne ambargo'başlıklı haberiyle ilgili açıklamadır:
Sitenizde yer alan 'TV5'ten Saadet Partisi'ne ambargo' başlıklı haberiniz gerçeklerle alakası olmayan haberde sorumluluk ve hukuk göz ardı edilerek kaleme alınmış bir haberdir. Bizleri fevkalade üzmüştür.

Saadet Partisi bir kurumdur ve TV5 bir yayın kuruluşudur. TV5'in yayın politikası, milli ve manevi değerlere bağlılık ve saygı ilkesi çerçevesi içerisinde yürütülür.

Saadet Partisi de aynı değerleri savunan ve hassasiyet gösteren bir parti olduğundan bu ve benzeri kurumların haberlerine daha çok yer verilmeye çalışılır. Hatta geçen 2007 ve 2009 genel ve yerel seçimlerinde Saadet Partisine yayınlarda çok yer verildiği, diğer partilere ise yeterli yer verilmediği, demokraside fırsat eşitliğini ve milli iradenin tecellisine aykırı davrandığımız gerekçesi ile YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ve RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) tarafından onlarca kere cezaya muhatap olmuştur.

Hal böyle iken ve tarafımdan ilgili partinin şu hassas döneminde fitneye sebebiyet verilmemesi hassasiyeti gösterilirken, sitenizde böylesine sorumsuz ve asılsız bir haber yayınlamanız bizleri üzmüş ve zarar vermiştir.

Yasal haklarımız saklı kalmak kaydı ile bu açıklamanın sitenizde yayınlanmasını rica ederim.

Mustafa GEÇER
TV5 Genel Koordinatörü


Şevket Kazan: Kurtulmuş cezasını çekecek!

Öte yandan Saadet Partisi'nin kurmaylarından Şevket Kazan, Kurtulmuş'a sert çıktı: "Partinin bel kemiğine darbe vurdu, cezasını çekmesi lazım."

NTV'ye konuşan Kazan, tartışmalı geçen SP Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ardından Genel Başkan Numan Kurtulmuş'a duydukları tepkiyi anlattı. Kongre öncesinde, Kurtulmuş'a "bir tasfiye hazırlığı içinde olduğunuz hissediliyor, sakın bu kongrede böyle bir şey düşünülmesin" şeklinde telkinde bulunduğunu ifade eden Kazan şöyle konuştu: "Böyle bir şey olmayacağını kesin olarak taahhüt etti. Sonra çalışmalara başladık. Kongrenin yapılacağı gece bir araya gelindi ve bu yine GİK listesine kimler girecek, tesbit edildi. Tam bir uyum oldu. Gecenin saat beşinde bir haber alıyoruz ki, anlaşılan bu liste üzerinde Numan Bey listeyi değiştiriyor. Bir GİK rastgele bir kurul değildir. Biz bu listedeki birçok insanı tanımıyoruz. Baktık ki başka bir liste, o zaman akşam anlaştığımız listenin aynısını yeşil bir liste haline getirdik ve Genel Başkan olarak da 'Numan Kurtulmuş' yazdık. Böylece bu iki liste seçim sırasında ortaya kondu. Kurtulmuş, 'bu listenin başında ben yokum' dedi, en büyük siyasi hatayı, en büyük tecrübesizliği ortaya koydu. Bu hata ile daha önce bin 200 oyla Genel Başkan olan bir insan, 310 oy ayabildi 3. turda. Bu çok yanlış bir harekettir, bu hareketin mesulü kendileridir. Hatayı yapanın da cezasını çekmesi lazım."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum