1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Nikah salonunda duayı engellemeye cüret eden bir gözüdönmüşlük
Nikah salonunda duayı engellemeye cüret eden bir gözüdönmüşlük

Nikah salonunda duayı engellemeye cüret eden bir gözüdönmüşlük

İzmir’de bir nikah töreninde dua edilmesi üzerine yaşanan rezalet kimi mahfillerin İslam’a karşı nefret ve düşmanlığının geldiği noktayı göstermesi açısından dikkat çekici.

06 Mayıs 2024 Pazartesi 17:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

İzmir’in Karşıyaka Belediyesi bünyesinde bulunan Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda yaşanan rezalet İslami görünürlük ve değerlere tahammül göstermeyen çevrelerin hazımsızlığını bir kez daha ortaya koydu.

Murat Kayacan’ın oğlu Muhammed Kayacan'ın nikahının kıyıldığı programda Fevzi Zülaloğlu’nun dua etmesi nikah memurunun zoruna gitti.

Törende Kayacan ailesi, nikah öncesi dua etmek istedi. Bunun üzerine Murat Kayacan, "Nikah töreni başlamadan önce hocamız kısa bir duada bulunacak." diyerek Fevzi Zülaloğlu’nu mikrofona davet etti. Zülaloğlu’nun duaya başladığı esnada ise nikah memuru hazımsızlık göstererek "Beyefendi, bir saniye" diyerek duayı böldü.

Yerinden kalkarak kürsüye gelen nikah memuru, "Burası resmi daire, burada buna izin vermiyoruz. Burası remi daire, evde yapabilirsiniz. Bu bir resmi nikah töreni, duayı evinizde yaparsınız." diye çıkıştı. Hızını alamayan memure, dua okuyan kişinin elinden mikrofonu alarak yerine oturdu.

Fevzi Zülaloğlu duaya mikrofonsuz devam ederken salondakiler duaya yüksek sesle “amin” nidalarıyla eşlik ederek tepkilerini ortaya koydular.

Nikah memurluğu görevini suistimal ederek Türkiye tarihinde daha evvel hiçbir seküler-laik şahsın cüret edemediği rezilliğe imza atan memure bu kez de müzik açtırarak duayı bastırma yoluna gitti.

Sosyal medyada geniş tepki toplayan bu rezalet İslam’a karşı olan hazımsızlık ve düşmanlığın geldiği radde açısından dikkat çekicidir. Nikah salonlarında duanın engellenmesine kadar varan bu cüretkarlık karşısında yetkililerin bu şahsa ilişkin adli bir işlem başlatıp başlatmadığı meçhul. Edindikleri makamı halkın inanç değerlerine karşı düşmanlığın aracı olarak kullanmaktan çekinmeyen; aksine ülkedeki İslam düşmanlığı defterinde yeni bir kayıt oluşturan bu rezilliğin üzerine gidilmesi, bu tür hilkat garibelerini cesaretlendiren iklim ve şartları oluşturanlardan hesap sorulması lazım!

HABERE YORUM KAT

17 Yorum