Nijerya'nın kuzeyindeki Bauçi kentinde Kala Kato adlı müslüman gruba polisin saldırması sonucu en az 20 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Bazı görgü tanıklarına göre ise ölü sayısı 37 civarında.
BBC, Polisin saldırma sebebi olarak Kala Kato cemaati üyelerininin kamuya açık ortamlarda kalabalıklara vaaz vermesini gösterdi. Polis daha öncede Boko Haram adlı bir başka Müslüman cemaatine saldırmış yüzlerce kişi ölmüştü.
Nijerya yasalarına karşı çıkan Kala Kato cemaati üyelerinin yoksul tüccarlar ve işçiler gibi alt sınıfa mensup kişilerden oluşuyor. Bauçi kentinin güneyindeki Zango'da da cemaat üyesi vaizlerin verdikleri vaazlarda giderek daha sert bir söylemi benimsediği söyleniyor.
BBC muhabiri Bauçi'deki şiddet olaylarının 27 Aralık günü başladığını ve küçük çaplı çatışmaların ardından geri çekilen güvenlik görevlilerinin takviye birliklerle geri döndüğünü bildiriyor. Bauçi valisi, olaylara müdahale etmek için bölgedeki askeri kuvvetlerin görevlendirildiğini söylerken, yerel kaynaklar, cemaat üyelerine müdahale için ülkede korku salan Haydutlarla Mücadele Özel Ekipleri adlı polis kuvvetlerinin sevk edildiğini söylüyor.
Haksöz Haber