1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJER

  4. Nijer'de darbe destekçileri cuntanın çağrısıyla sokağa indi
Nijer'de darbe destekçileri cuntanın çağrısıyla sokağa indi

Nijer'de darbe destekçileri cuntanın çağrısıyla sokağa indi

Nijer'de, cuntanın çağrısıyla halk darbeyi desteklemek için sokaklara çıktı. Bir grup, Fransa'nın Niamey Büyükelçiliğini hedef aldı.

31 Temmuz 2023 Pazartesi 10:30A+A-

Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) lideri General Omar Tchiani'nin çağrısıyla halk, cuntayı desteklemek için Niamey'deki Toumo Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde Rusya bayrakları taşıyan kalabalık, Fransa aleyhine sloganlar attı, Fransız bayrağı yaktı.

Kalabalıktan bir grup, Fransa'nın Niamey Büyükelçiliğine yürüdü. Elçiliğin dış kısmında bulunan güvenlik girişinin camlarını kıran kalabalık, içeri girmeye çalıştı, elçiliğin dış duvarını yakmaya kalkıştı.

Sosyal medyaya yansıyan paylaşımlarda da darbenin arkasındaki isimlerden eski Genelkurmay Başkanı Salifou Modi'nin, göstericileri Fransız Büyükelçiliğinden uzaklaştırmaya ve sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

Öte yandan Fildişi Sahili'nin Abidjan kentindeki Nijer Büyükelçiliği önünde de darbe karşıtları gösteri düzenlendi. Göstericiler, Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'un serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Fransa'dan yapılan açıklamada ise vatandaşlara ya da Fransa'ya yönelik saldırılara hızlı ve sert şekilde karşılık verileceği duyuruldu.

 

HABERE YORUM KAT