1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJER

  4. Nijer'de, 20 bin kişi daha ülke içinde yerinden oldu!
Nijer'de, 20 bin kişi daha ülke içinde yerinden oldu!

Nijer'de, 20 bin kişi daha ülke içinde yerinden oldu!

​​​​​​​Birleşmiş Milletler (BM), Nijer'de son zamanlarda yaşanan şiddet olayları ve saldırıların, geçen ay 20 binden fazla kişinin daha ülke içinde yerinden olmasına neden olduğunu bildirdi.

29 Ağustos 2023 Salı 22:34A+A-

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Nijer Temsilcisi Emmanuel Gignac, BM Cenevre Ofisi'ndeki haftalık basın toplantısında, 26 Temmuz'da askeri darbenin yapıldığı Nijer'deki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nijer'de hızla kötüye giden insani durumdan derin kaygı duyduklarını belirten Gignac, "Son zamanlardaki şiddet olayları ve saldırılar, geçen ay 20 binden fazla kişinin daha ülke içinde yerinden olmasına neden oldu. Bu durum mülteciler, sığınmacılar ve onlara ev sahipliği yapanlar için riskleri artırdı." dedi.

Ülke içinde yerinden edilmelerin daha çok Tillaberi ve Diffa bölgelerinde olduğuna işaret eden Gignac, çevre ülkelerden Nijer'e nüfus hareketliliğinin de yaşandığını, bu ay Nijerya, Mali ve Burkina Faso'dan gelen 2 bin 500'den fazla kişinin Nijer'e sığınma talebinde bulunduğunu aktardı.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) Nijer'e uyguladığı yaptırımların, tarım sezonu ile yağmur mevsimi arasındaki geçiş dönemine denk geldiğini dile getiren Gignac, gıda ve emtia fiyatlarında şimdiden artış yaşandığını vurguladı.

Gignac, darbe girişimi öncesinde gıda fiyatlarında yaşanan artışın, yaptırımlar uygulamaya girdikten sonra daha da hızlandığını, ECOWAS ülkeleriyle sınırların kapatılmasının gıda ve diğer emtiada kıtlığa neden olabileceğini ve bunun daha fazla gıda fiyatı artışına neden olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT