1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Yazıcıoğlu Ailesinin ve BBP'nin Başı Sağolsun!
Yazıcıoğlu Ailesinin ve BBPnin Başı Sağolsun!

Yazıcıoğlu Ailesinin ve BBP'nin Başı Sağolsun!

Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci; Kahramanmaraş’ta meydana gelen helikopter kazası sonucu vefat eden BBB lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 arkadaşı için bir açıklama yaparak Yazıcıoğlu ailesine ve BBP camiasına taziyesini sundu!

28 Mart 2009 Cumartesi 05:27A+A-

Yazıcıoğlu Ailesinin ve BBP Camiasının Başı Sağolsun!

27 Mart 2009

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim gezisi için kullandığı helikopterin düştüğünün öğrenilmesinden sonra tam 2 gündür süren gerilimli bekleyiş ne yazık ki bugün acı bir şekilde neticelendi. Sayın Yazıcıoğlu ile birlikte helikopterde bulunan 3 parti yöneticisi, pilot ve İHA muhabirinin hayatlarını kaybettikleri kesinleşti.

Bu kadar yoğun bir gündem oluşturmasına rağmen BBP Genel Başkanını taşıyan helikopterin enkazına 48 saati aşkın bir süre ulaşılamamış olması öncelikle bu ülke adına derinden üzüntü duyulmayı gerektiren, acı bir manzara olmuştur. Bu olayla birlikte bir kez daha devletin bu ülkenin insanlarına değer vermediği, insan odaklı bir mantık yerine küflenmiş bürokratik bir zihniyetle yönetilmeye devam ettiği yeniden görülmüştür. Her yıl silahlanmaya akıl almaz meblağlar harcayan, halkın en temel ihtiyaçlarından kesilen paralarla astronomik rakamlarla helikopterler, uçaklar satın alan bir ülke burası. Ama tüm bu araçların, teçhizatların en gerekli olduğu anda yerlerinde yeller esmekte. Bakkalı, kasabı, öğrenciyi, memuru, cami cemaatini fişleyen, dini sohbet için bir araya gelen insanları gölge gibi takip eden bir devlet aygıtının, içinde bir parti genel başkanı ve 5 kişinin bulunduğu bir helikoptere tam 2 gün ulaşamamış olması düşündürücüdür!

Muhsin Yazıcıoğlu 12 Eylül darbe sürecinde binlerce gençle birlikte devletin yoğun işkencelerinden geçmiş, yıllarca hapislerde eziyete maruz kalmış ve yaşadıklarından ötürü eski siyasi tutumunu ve anlayışını sorgulamaya yönelmiş bir isim. Milli devlete bağlılık anlayışından tam olarak kopmamasına rağmen, bu süreçte Yazıcıoğlu'nun ve arkadaşlarının İslami hassasiyetleri öne çıkartan bir siyasal çizgiye yöneldiği bilinmekte.

Bu ülke halkı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 28 Şubat hukuksuzluk sürecinde ortaya koyduğu dirayetli ve cesur tutuma şahitlik etmiştir. Yazıcıoğlu'nun askeri darbe politikalarıyla sindirilmek, susturulmak istenen bir toplumun haklarını savunmak için darbe süreçlerini ve hedeflerini deşifre edip zorbalığa açıkça karşı çıkan onurlu tavrı unutulmayacaktır. Resmi ideoloji ve kurumların bütün bir toplumu tek tipleştirmek isteyen zorbalığına karşı toplumsal talepleri ve adaleti öne çıkaran siyaseti ile Muhsin Yazıcıoğlu klasik politikacı söylemleri ve rollerini kırmakla önemli bir misyon ifa etmiştir.

Bizler de vicdan ve adalet sahibi herkes gibi Yazıcıoğlu'nun bu ülkede İslam düşmanlığının açık bir tezahürü olarak dayatılan başörtüsü yasağına karşı sürdürdüğü ilkeli ve ısrarlı tavrı unutmayacağız! Onu darbeci zihniyetin kirli girişimlerine ve Ergenekon bataklığına karşı gösterdiği hassasiyetle hatırlayacağız.

Rabbimizden başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere, bu acı kazada hayatlarını kaybedenler için mağfiret; ailelerine ve Büyük Birlik Partisi camiasına başsağlığı diliyoruz!  

 Hülya Şekerci

Özgür-Der Genel Başkanı


Yazıcıoğlu: "Kahrolsun İsrail!"

Siyonist İsrail'in son Gazze saldırıları esnasında Filistin Gönüllülerinin her gece İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde gerçekleştirdiği proteto eylemlerinden birine katılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, o eylemde yaptığı konuşma: