1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Fatih Altaylı'dan Yeni Bir Soytarılık!
Fatih Altaylıdan Yeni Bir Soytarılık!

Fatih Altaylı'dan Yeni Bir Soytarılık!

Habertürk’te yayınlanan “Kim Haklı?” programındaki sözlerinden dolayı dergimiz yazarı Hamza Türkmen hakkında hakaretler dizen Altaylı’ya Özgür-Der'den kınama geldi.

20 Şubat 2009 Cuma 17:09A+A-

Özgür-Der'in yapmış olduğu açıklamanın tam metni:

İdeolojik Saplantı İçindeki Fatih Altaylı'dan Yeni Bir Soytarılık!

18 Şubat'ta Erdoğan Aktaş'ın Habertürk televizyon kanalında sunduğu "Kim Haklı?" programına davet edilen yönetim kurulu üyemiz ve Haksöz Dergisi yazarı Hamza Türkmen, bu programda M.Ü. Öğretim Üyesi Prof. Nurşen Mazıcı ile "resmi tarih" konulu bir tartışmaya katılmıştı. Programda özellikle "Kurtuluş Savaşı" ve Lozan üzerinden resmi tarih yazımını eleştiren Türkmen, TV ekranlarında ezber bozan yaklaşımıyla dikkat çekmişti.

Söz konusu programdan bir gün önce aynı kanalda "Türkiye'de İslamcılık" tartışmasına da davetli olduğu için katılan Hamza Türkmen, farklı yaklaşımı dolayısıyla ertesi gün bir Cumhuriyet tarihi uzmanıyla "resmi tarih"in tartışılacağı yeni bir programa davet edilmişti.

Çeşitli medya organlarında gündem olan bu tartışmaya dair bugün bir yazı kaleme alan Habertürk Medya Grup Başkanı Fatih Altaylı, açık bir çirkinliğe ve ahlaksızlığa imza attı. "Habertürk'te Bir Soytarı" başlığıyla değerlendirdiği programa davetli olarak katılan Hamza Türkmen'i cahil, palavracı, yazar bozuntusu vb. kişilik haklarına saldırı mahiyetindeki ifadelerle karalamaya çalışan Altaylı, küfürbaz şahsiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Resmi tarih tezlerinin uydurmacılığının sergilendiği tartışmada gündeme gelen başlıkları es geçen Fatih Altaylı, isimlerle ilgili basit birkaç dil sürçmesi üzerinden Türkmen'i uydurmacılıkla itham edebiliyor. Şurası açıktır ki, resmi tarih tezlerinin sarsıldığı bu tartışma sonrasında Altaylı'nın küfür ve hakaret içerikli yazısı terbiyesizlikten başka bir anlam ifade etmemektedir. Resmi ideolojiye ilişkin eleştirel yaklaşımı nedeniyle derneğimiz mensubu Hamza Türkmen'e çirkince saldıran Fatih Altaylı'nın ve bu çirkin yazıyı yayınlayan Habertürk internet sitesinin özür dilemesi gerektiğini bildiriyor; öte yandan kuruluşlarına ısrarla davet ettikleri bir insanın arkasından hakaret etmekle Altaylı'nın başlıkta kullandığı ifadenin en çok kendisine yakıştığının altını da kalınca çiziyoruz.

Özgür-Der

İlgili haberimiz: