1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Çeçen Komutan ve Utanç Veren Girişim
Çeçen Komutan ve Utanç Veren Girişim

Çeçen Komutan ve Utanç Veren Girişim

Özgür-Der, Afganistan’ı ölüm tarlalarına çeviren, binlerce kişinin katili savaş suçlusu Raşid Dostum’u Ankara’da ağırlayan hükümetin mazlum bir Müslümanı sınırdışı etme çabaları utanç verici bir eylem olacağını açıkladı ve İçişleri Bakanlığı’na çağ

27 Aralık 2008 Cumartesi 15:19A+A-

Özgür-Der, Çeçen mülteci İmran Abdulazimov'un maruz kaldığı haksız, zalimane uygulamanın derhal durdurulmasını ve sınır dışı etme kararının geri çekilmesini talep ederek İçişleri Bakanlığı'nın cinayete ortak olmaması gerektiğini bildirdi.

Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklamanın tam metni:

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI CİNAYETE ORTAK OLMAMALI!

27 Aralık 2008

Türkiye Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı hangi saiklerle işlendiği belli olmayan bir insanlık suçuna imza atıyor. Yıllardır Türkiye'de yaşayan Çeçen mülteci İmran Abdulazimov Rusya'ya teslim edilmek isteniyor. 19 Kasım 2007 tarihinde ailesiyle birlikte ikamet ettiği evden polis tarafından götürülen ve bir aydan fazla bir süredir gözaltında tutulan Abdulazimov'un dün Yeşilköy havalimanından Moskova'ya yollanma çabaları insanlıktan, hukuktan yana herkesi derinden sarsmıştır.

Bir insanı bile bile ölüme yollamaktan başka bir anlama gelmeyen bu fiilin icracısı hükümete soruyoruz: Ülkesini savunmaktan başka bir suçu olmayan bir mülteciyi kendisine karşı savaştığı ülkeye teslim etmek nasıl bir insanlık ve hukuk anlayışıdır?

Afganistan'ı ölüm tarlalarına çeviren, binlerce kişinin katili savaş suçlusu Raşid Dostum'u Ankara'da ağırlayan hükümetin mazlum bir Müslümanı sınırdışı etme çabaları utanç verici bir eylemdir.    

Çeçen mülteci İmran Abdulazimov'un maruz kaldığı haksız, zalimane uygulamanın derhal durdurulmasını ve sınır dışı etme kararının geri çekilmesini talep ediyoruz!

Özgür-Der Genel Başkanı

Hülya Şekerci