1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Ergenekonculardan Özgür-Der’e Suç Duyurusu
Ergenekonculardan Özgür-Der’e Suç Duyurusu

Ergenekonculardan Özgür-Der’e Suç Duyurusu

ADD Beykoz Şubesi’nin başını çektiği ve çeşitli ulusalcı örgütler ile CHP ve MHP temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişilik grup Özgür-Der'in imzaya açtığı ‘Resmi Törenleri Boykot Bildirisi’ hakkında suç duyurusunda bulundu.

19 Aralık 2008 Cuma 14:00A+A-

17 Aralık 2008 Çarşamba günü genel başkanlığını Ergenekon Terör Örgütü'nün kurucusu olmakla yargılanan Org. Şener Eruygur'un yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği Beykoz Şubesi'nin başını çektiği ve aralarında yine Ergenekon terör örgütüyle anılan Kuvayi Milliye Derneği, İşçi Partisi, Eğitim Sevdalıları Derneği, Memleket Sevdalıları Derneği gibi ulusalcı örgütler ile CHP ve MHP temsilcilerinin de bulunduğu 20 kişilik grup Özgür-Der Genel Merkezi'nin hazırladığı ve birçok İslami kuruluşun imzaladığı 'Resmi Törenleri Boykot Bildirisi' hakkında Beykoz Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve konuyla alakalı Beykoz Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

CHP zihniyetine yakın bazı yerel gazetelerde yer alan abartılı ve yalanlarla bezenmiş haberleri mesned kılarak söz konusu güruhun hazırladıkları bildiride Özgür-Der Beykoz Şubesi Başkanı Zehra Kaya'nın Belediye Başkanı'nın kızı olması konusunun öne çıkartılmaya çalışıldığı görülmekteydi. Bolca anlatım bozukluğu ve imla hatasıyla dolu basın açıklamasıyla yapılmak istenenin yaklaşan yerel seçimler öncesinde politik bir malzeme oluşturmak olduğu dikkatlerden kaçmıyordu.

'Denize dökme' gibi sığ, histerik söylemler ile 'vatan hainliği' suçlaması gibi ulusalcı hezeyanların bolca sarf edildiği basın açıklamasında ne alakası varsa konu Mehmet Akif'e, Ankara Müftüsü Rıfat Efendi'ye ve Amasya Müftüsü'ne getirilerek resmi törenleri boykot eden kuruluşların onlardan daha mı Müslüman olduğu soruldu ve ''Unutulmamalıdır; O insanların onurlu mücadelesiyle bu kutlama günlerine gelinmiştir. Emperyalist güçlere karşı o büyük mücadelenin şanlı tarihimize kazınışıdır o günler. Biz Türk ulusu olarak dil, din, ırk ayrımı gütmeden; geleneklerimizle, inançlarımızla bu topraklarda yaşıyorsak eğer başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu onurlu mücadele yer alan her bir kahramanı minnet ve şükranla anacağız elbette.'' denilerek bildiriye imza atan kuruluşlara ne kadar özgür ve huzurlu bir ülkede(!) yaşadıkları, dolayısıyla da yaptıklarının ne kadar gereksiz olduğu hatırlatıldı.

Kendilerini ısrarla demokratik kitle örgütleri olarak tanıtan ulusalcı örgüt temsilcileri ''Türk ulusu Türkiye Cumhuriyetini; devrimleri, ilkeleri ve değerleriyle ve bayramlarıyla her türlü saldırıya rağmen aklın ve ilmin ışığında güçlendirerek yoluna devam edecektir.'' kehanetiyle basın açıklamasını bitirdi.

Konuyla ilgili Özgür-Der Beykoz Şubesi'nin basın açıklamasını sizlerle paylaşıyoruz.

DARBECİ, ÇETECİ, DÜZENBAZLARA YALANCILIK DA İSPİYONCULUK DA YAKIŞIR!

Halihazırda darbecilikten yargılanan, çetecilikleri tescillenmiş bir grup kendini bilmezin derneğimize ve üyelerimize yönelttikleri suçlamalar ve giriştikleri saldırılar tam bir arsızlık ve aymazlık örneğidir.

Özelde Beykoz Özgür-Der'in genelde ise bütün şubelerimizin icraatları ve kimliği apaçık ortadadır. Ve bunlar halkın ve hakkın önünde tertemiz olarak durmaktadır. Bizim inançlarımızdan ve değerlerimizden beslenen ilkelerimizin ve yaşayışımızın saklayacak, sakınacak hiçbir yanı olmadığı gibi ifşaatlara konu olacak, gocunmayı gerektirecek hiçbir yaramız da yoktur.

Darbecilikle malul ve maruf çevrelerin kendi üzerlerine yapışan ve kendilerine pek de yakışan kirli gömleği görmezden gelip Özgür-Der ile uğraşmaları gerçeklerin üstünü örtmeye yetmemektedir.

Akrabalık ilişkilerini zorlayarak ve sorgulayarak, yaklaşan yerel seçimler için malzeme devşirmeye çalışmak, kirli oyunların parçası haline gelmiş olanlar için normal olabilir. Yetişkin bütün insanlar gibi derneğimiz yönetici ve üyelerinin de "müstakil şahsiyetler" oldukları gerçeğini görmezden gelmek, ancak böylesi şahsiyeti oluşmamış ya da "uzaktan kumanda kişilikler" için mümkün olabilir.

Uyduruk ve kıytırık bir basın açıklamasında bile onlarca imla ve gramer hatası yapıp, yalan-yanlış bilgilerle hareket edenlerin ucuz ajitasyon peşinde olduklarını anlayabiliyoruz. Lakin onların da bu ayak oyunlarına gelmeyeceğimizi bilmeleri gerekir. Mantık ve muhakeme fakirlerine bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; bizim inancımız "zorlama yoktur" prensibini içerir. Kimseyi zorlamayanların, zorbalıklara, mecburiyetlere ve dayatmalara maruz kalmaları nasıl açıklanabilir?

Özgür-Der'i ucuz karalamaların ve suçlamaların malzemesi yapmak isteyenler yanıldıklarını ve başarısızlıklarını er-geç göreceklerdir. İspiyoncular ve zorbalar da bunu öğreneceklerdir.

ÖZGÜR-DER BEYKOZ ŞUBESİ

Cumhuriyet ve Bizim gazetelerinde yayınlanan haberlerin küpürleri