1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der: “Ahmet Hakan Coşkun’a Sadece Acıyoruz!”
Özgür-Der: “Ahmet Hakan Coşkun’a Sadece Acıyoruz!”

Özgür-Der: “Ahmet Hakan Coşkun’a Sadece Acıyoruz!”

Ahmet Hakan Coşkun’un Hürriyet’teki köşesinde kaleme aldığı yazısı hakkında bir açıklama yapan Özgür-Der, “Ahmet Hakan’a kızmıyoruz, sadece acıyoruz!” dedi ve altını çizdi: “Genelkurmay bülteni”nde yazmak, Oktay Ekşi’yle mesai arkadaşı olmak, Ertuğrul Özk

02 Kasım 2009 Pazartesi 12:35A+A-

Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklama:

AHMET HAKAN COŞKUN'A SADECE ACIYORUZ!

02 Kasım 2009

Türkiye dönekliğin iyi para ettiği, her kesimin döneklerinin itibar gördüğü, el üstünde tutulduğu bir ülke. Hangi cenahta olursa olsun sisteme muhalif pozisyonunu terk eden, dönen, vazgeçen ama burada bırakmayıp geçmişine söven, içinden geldiği örgütü, çevreyi, kesimi karalamada sınır tanımayan tipleri bu düzen çok seviyor. Kendilerine sınırsız imkanlar bahşedip, beklemedikleri fırsatlar sunuyor. Sen yeter ki geçmişinden utandığını tekrarlamaya, geçmişte taşıdığın inançları, değerleri aşağılamaya, dün beraber olduklarına sövmeye devam et diyor!

Ahmet Hakan Coşkun da uzunca bir zamandır bunu yapıyor. Taşındığı yeni mahallede kendisinden beklendiği üzere içinden geldiği camiayı fütursuzca, edepsizce karalıyor, hakaret ediyor, saldırıyor.

Bugün de bunu yapmış! Taksim'de 30 Ekim Cumartesi günü derneğimizin de içinde bulunduğu çeşitli İslami kimlikli kuruluşların temsilcilerinin bir araya gelerek gerçekleştirdiği "Cuntaya Hayır! Darbeciler Yargılansın!" eylemi üzerine kaleme aldığı yazısında İslami kesime bir dizi eleştiri yöneltmiş, 12 Eylül'e 28 Şubat'a atıflarla Müslümanları tutarsız ve samimiyetsiz olmakla suçlamış.

Eleştirilerine, suçlamalarına ayrıntılı cevap verme gereği duymuyoruz. Çünkü dillendirilen sözlerin samimiyetine inanmıyoruz. Döneklerin biat ettikleri düzenin karşısına geçip günah çıkarma seansına dolaylı biçimde de olsa katkıda bulunmak bize yakışmaz. Ayrıca da bir Hürriyet yazarının polemik oluşturarak gündemde kalma, kendini okutma taktiklerine de malzeme teşkil etmemek gerektiğinin farkındayız. Varsın okurları "Ne de çok şey biliyormuş, bu dincilerin ipliğini pazara dökmüş!" desinler; varsın Ertuğrul Abisi "İyi transfer yapmışız, değdi vallahi!" diye düşünüp sevinsin!

Dillendirdiği sözlerin, iddiaların doğru olmadığını; dönemleri, eğilimleri, isimleri birbirine karıştırıp ortaya bir bulamaç çıkartarak tez ileri sürmenin adil olmadığını Ahmet Hakan Coşkun'un da bildiğinden eminiz. Bedel ödemekten korktuğu için dün darbecilere karşı sessiz kalıp, bugün şartlar müsait göründüğü için darbeciliğe karşı tavır sergilemekle suçladığı Müslümanların da Ahmet Hakan Coşkun'un da dün ve bugün hangi konumda ne yaptıkları ortadadır. Aslında sadece Özgür-Der'in açılışı vesilesiyle kendisinin sarf ettiği sözler dahi Ahmet Hakan Coşkun'un bugün saçmaladığının kanıtı olmaya yeter! Bu süreçte kimlerin bedel ödediği, kimlerin de nüfuz parlatıp, siyasi irtibatlarını ihalelere yoğunlaştırdığı da ortadadır!

Sonuç itibariyle olan bitene şaşırıyor muyuz, hayır! Bu süreçlerin böyle ilerlediğini biliyoruz. "Genelkurmay bülteni"nde yazmak, Oktay Ekşi'yle mesai arkadaşı olmak, Ertuğrul Özkök tarafından kollanan yazar olmak böyle bir şey ne de olsa!

Kızıyor muyuz, yok hayır kızmıyoruz da! Sadece acıyoruz! Geçmişte Müslümanlar arasında olmuş, birtakım duyarlılıklar taşımış birinin bu kadar zavallı pozisyona düşmesine gerçekten çok üzülüyoruz!

ÖZGÜR-DER


Ahmet Hakan Coşkun'un ilgili yazısını okumak için aşağıdaki haber linkimizi tıklayınız:
Ahmet Hakan Coştu: Yiğit İslamcı Severim!