1. HABERLER

  2. HABER

  3. Nevruz Kutlanıyor; Öcalan'ın Mektubu Okunacak
Nevruz Kutlanıyor; Öcalan'ın Mektubu Okunacak

Nevruz Kutlanıyor; Öcalan'ın Mektubu Okunacak

Nevruz'u organize eden BDP ve HDP yöneticileri birçok yabancı ismi davet ettiklerini açıkladı. Nevruz'a 1 milyon kişinin katılımının beklendiği belirtiliyor.

21 Mart 2014 Cuma 10:55A+A-

Nevruz nedeniyle güneydoğunun birçok kentinden Diyarbakır'a yoğun bir ilgi var. Etkinliğe katılmak için Diyarbakır'a sadece Türkiye'den değil yurtdışından da çok sayıda kişi geldi.

Diyarbakır'da bugün Nevruz kutlamaları var. Kutlamalar sırasında Öcalan'ın İmralı'dan gönderdiği mektubun okunması bekleniyor. Nevruz için birçok ilden Diyarbakır'a otobüsler kalktı. Nevruz'u organize eden BDP ve HDP yöneticileri birçok yabancı ismi davet ettiklerini açıkladı. Nevruz'a 1 milyon kişinin katılımının beklendiği belirtiliyor.

ÖCALAN'IN MEKTUBU OKUNACAK

Öcalan'ın Nevruz etkinliklerinde okunmak üzere yazdığı mektup, bugün, Adalet Bakanlığı tarafından BDP'lilere teslim edildi.

Öcalan’ın Diyarbakır’daki Newroz kutlamasında okunacak mektubu  BDP ve HDP heyeti tarafından okunacak. Öcalan'ın mektubu MİT yetkililerince gün içinde BDP’li yetkilere mühürlü bir zarf içerisinde teslim edilmişti. 

Mektubun Sırrı Süreyya Önder tarafından Türkçe;  Pervin Buldan tarafından da Kürtçe olarak okunmasının planlandığı öğrenildi.

NEVRUZ'A GELENLERİN OTOBÜSÜ KAZA YAPTI

Bu arada Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Kars'tan yola çıkan yolcu minibüsü Ilıcalar mevkisinde şarampole yuvarlandı. Kazada, biri ağır, 20 kişi yaralandı.

Ahmet Ekinci (29) yönetimindeki 36 FF 426 plakalı yolcu minibüsü, Bingöl-Erzurum karayolunun 17. kilometresi Ilıcalar mevkisinde şarampole devrildi.

Kazada, sürücü Ekinci ile minibüste bulunan İbrahim Taş, Harun Taş, Ömer Budak, Abidin Keserci, Vedat Ekinel, Hayri Çaka, Bilal İnanç, Ömer Ceba, Musa Eslen, Sultan Taş, Hamza Taş, Raife Akyok, Nurşide Alagöz, Eser Macar, Semra Bilden, İbrahim Alduk, Erkan Ak, Şükrü Katmış ve İshak Yardımcı yaralandı. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan Musa Eslen'in durumunun ağır olduğu belirtildi. Minibüsün, Kars'tan Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarına gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. 

Kentin dört bir yanı seçim afişlerinin yanısıra sarı-yeşil-kırmızı bayraklarla süslenirken, başta BDP ve Ak Parti olmak üzere hemen hemen tüm partiler, seçim propagandalarını Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe yapıyor. Özellikle Ak Parti'nin belediye başkan adaylarının Başbakan'la birlikte görüntü verdikleri Kürtçe afişler ilgi çekiyor.

nevruz-newroz-2014.jpg

5 BİN KİŞİ DAVET EDİLDİ

BDP, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da yapılacak nevruz etkinliklerine büyük önem veriyor. Diyarbakır'daki nevruz etkinliklerine aralarında Irak Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani dahil İran, Irak, Suriye ve Türkiye'deki siyasi parti ve grupların liderleri, dünyanın birçok ülkesinden siyasi parti, örgüt ve grupların temsilcileri davet edildi. Davet edilenlerin sayısı 5 bin olarak açıklandı.

Bugün yapılacak şenliğe Kürtlerin ünlü sanatçıları ve müzik topluluklarının yanı sıra Karadeniz müzik grubu Karmate ve Ermeni müzik topluluğu konser verecek. Şanlıurfa'da yapılacak nevruz etkinliğine Cıvan Haco katılacak.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT