1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Nekbe Günü: Siyonistlerin büyükler ölür, küçükler de unutur teorisi başarısız oldu!
Nekbe Günü: Siyonistlerin büyükler ölür, küçükler de unutur teorisi başarısız oldu!

Nekbe Günü: Siyonistlerin büyükler ölür, küçükler de unutur teorisi başarısız oldu!

1948 İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal Hatib’in gözaltı öncesi verdiği Nekbe Hutbesi.

15 Mayıs 2021 Cumartesi 16:32A+A-

HAKSÖZ HABER

14 Mayıs’ta işgal rejiminin kurulduğunun ilan edilmesinin ardından ise 72 yıl önce 15 Mayıs’ta 600 civarında Filistinli, Deyr Yasin’de Siyonistler tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırı yıllar yılı devam edecek olan kitlesel tehcir ve katliam politikalarının sistematikleştiğinin ilk göstergesiydi. İlerleyen süreçte 750 binden fazla Filistinli yerinden edildi.

Aslında bir bakıma Avrupa ve Rusya’da Yahudilere yönelik başlatılan sürgün politikalarının Siyonist rejim tarafından Filistinli Müslümanlara uygulanmasının yıldönümüne Nekbe yani Büyük Felaket ismini veriyoruz. Tarih tekerrür ediyor. Ancak bu sefer mazlumlar zalim konumunda!

Şeyh Cerrab’ta başlayan ve bir haftadır devam eden olaylar Gazze’ye de taşınmış durumda. Katliamların ağır yükü altında olayları takip eden Müslümanlar bir yandan da direnişin başarıları ile gurur duyuyorlar. Hamas’ın füze menzillerinin gösterdiği başarı işgal rejimi için işlerin eskisi gibi olmayacağının göstergesi. Bunun dışında ise Siyonist rejimin vatandaşı konumunda olan Arap nüfusun ayaklanarak sisteme karşı baş göstermesi de önemli bir kazanım olarak önümüzde duruyor. 

Filistin’deki direniş gruplarının en önemlileri arasında sayılabilecek daha ziyade Kudüs merkezli çalışmalarıyla tanınan 1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal Hatib geçtiğimiz gün gözaltına alınmıştı. Raid Salah’ın yardımcılığını yürüten Kemal Hatib ümmet coğrafyasını ilgilendiren tüm meselelerdeki tutarlı görüşleriyle bilenen çok değerli öncü bir isim.

raidsalah-kemalelhatib.jpg

Nekbe’nin yıldönümünden önceki gün verdiği hutbede önemli hususlara dikkat çeken Kemal Hatib bu sözlerinin ardından tutuklandı. Hatib’in konuşması Haksöz Okulu tarafından Türkçeye çevrildi. Siyonist işgal projesinin başarısızlığına dikkat çeken Hatib’in özellikle şu vurgusu oldukça önemli bir hususu gözler önüne seriyor:

Bugün 1 milyon 700 bin Filistinliyiz elhamdülillah. Halkımızın yaşadığı büyük felaketin üzerinden 73 yıl geçti. Kelimenin tam manasıyla bütün yolları denediler bize diz çöktürmek, boyun eğdirmek, kimliğimizi bozmak ve ele geçirmek için… Zannettiler ki büyüklerin ölmesi ve küçüklerin unutmasıyla söyledikleri gerçekleşecek. Büyükler ölecek ve küçükler ne olduğunu unutacak(!) Ama bu teorileri başarısız oldu. Evet, büyükler öldü. Bütün insanlar ölecek. Ancak büyükler küçüklere bir şeyi miras bırakmadan ölmediler…

HABERE YORUM KAT