1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Neden bu eziklik? Siz bu seçim zaferini Kemalistlere karşı kazanmamış mıydınız?
Neden bu eziklik? Siz bu seçim zaferini Kemalistlere karşı kazanmamış mıydınız?

Neden bu eziklik? Siz bu seçim zaferini Kemalistlere karşı kazanmamış mıydınız?

​​​​​​​Erdoğan’ın seçim zaferinin kutlanacağı Külliye’ye Mustafa Kemal’in resminin asılması ne büyük bir çelişki?

29 Mayıs 2023 Pazartesi 00:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Erdoğan’ın seçim zaferinin ardından onbinlerce kişi akşam saatlerinden itibaren Ankara’da Külliyenin önünde toplandı. Şarkılar eşliğinde kutlama yapılırken Erdoğan’ın İstanbul’dan Ankara’ya gelmesini bekleyen topluluk sevinç gösterilerinde bulundu. Bu sırada Külliye’nin önüne biri Erdoğan’ın diğeri ise Mustafa Kemal’in büyük posterlerinin asıldığı görüldü.

Buraya gelen topluluğun Mustafa Kemal’i anmaya gelmediği malum. Muhtemelen o topluluk içinde “neden Mustafa Kemal resmi yok” diye soracakların sayısı da yüzdelik dilime bile girmez. Ama bu işgüzarlık devam edip gidiyor.

Erdoğan, Mustafa Kemal kültünü sorgulamak, tartışmaya açmak yerine koruma altına aldıkça kitlede de bu hassasiyet azalıyor.

Ne kadar garip değil mi?  Kemalist ideolojiyi din edinmiş, her fırsatta sizi Atatürk sopasıyla dövmeye kalkan bir güruhu seçimde yeniyorsunuz ama muhalefetin bayraklaştırdığı bir ismi tazimi de terk edemiyorsunuz? 

Bu ezikliği, bu edilgenliği daha ne kadar sürdüreceksiniz? İşte son dönemimiz diyorsunuz. Yeni bir yüzyıldan bahsediyor, atılımlardan söz ediyorsunuz ama eski, köhne prangalarla hesaplaşmayı hep erteliyorsunuz.

Erdoğan’ın yeni dönemde bu zaaflı tutumu devam ettirmemesi ve Türkiye’yi resmi ideolojik dayatmalardan arındırma çabası içerisine girmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.

HABERE YORUM KAT

11 Yorum