1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nazilerin yaptığını İsrail yapabilir ama Holokostla kıyaslanamaz
Nazilerin yaptığını İsrail yapabilir ama Holokostla kıyaslanamaz

Nazilerin yaptığını İsrail yapabilir ama Holokostla kıyaslanamaz

'Onlar çok acı çektiler şimdi yaptıklarının hesabını sormasak daha mı iyi olur?' diye düşünüyorlar bilinmez ancak Almanya, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın İsrail zulmünü Holokost'a benzetmesine oldukça kızgın!

19 Ağustos 2022 Cuma 21:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Almanya'da Filistin lideri Mahmud Abbas'ın İsrail'in yaptıklarını Holokost'a benzetmesinin yakınları devam ediyor. Berlin polisi, Başbakan Scholz ile düzenlenen basın toplantısında İsrail'in Filistinlilere 'Holokost' uyguladığını söyleyen Filistin lideri Abbas hakkında ön soruşturma başlattı.

Alman hukukçuların gazetelere yaptıkları açıklamalarda da Berlin'in, Filistin'i bağımsız devlet olarak tanımamasından dolayı Abbas'ın diplomatik dokunulmazlığının bulunmadığı vurgulandı. Öte yandan Almanya'ya, Filistin'i tanıması gerektiği yönünde hatırlatmada bulunuldu.  

Almanya'nın başkenti Berlin'de salı günü Başbakan Olaf Scholz ile görüşmesi sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında İsrail'in Filistinlilere 'Holokost' uyguladığını söyleyen Filistin lideri Mahmud Abbas hakkında Berlin polisi ön soruşturma başlattı.

Alman polis sözcüsü, Bild gazetesine yaptığı açıklamada Abbas hakkında "Ceza Kanununun 130'uncu maddesi uyarınca halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu şüphesiyle ön soruşturma başlatıldığını" bildirdi.

Gazeteye konuşan ceza hukukçusu Udo Wetter, Abbas'ın ifadelerinde Nazi Almanyası'nda işlenen suçların önemsizleştirilmesi yönünde bir ön şüphe oluşmasının göz ardı edilemeyeceğini söyleyerek "Antisemitizm" söylemine sarıldı. 

İsrail'in cürümlerine karşı sessizliğe gömülen Almanya'nın iktisadi ve askeri ortağı İsrail'e karşı oldukça sempatik tutumlar takınması büyük bir Avrupai ikiyüzlülük olarak değerlendiriliyor. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum