1. HABERLER

  2. HABER

  3. NATO’dan Ukrayna Sınırına AWACS
NATO’dan Ukrayna Sınırına AWACS

NATO’dan Ukrayna Sınırına AWACS

NATO, Ukrayna’daki gelişmeleri daha yakından izlemek için Polonya ve Romanya’ya erken uyarı uçakları gönderme kararı aldı.

11 Mart 2014 Salı 00:09A+A-

Ukrayna’daki gelişmeleri, özellikle de Rusya'nın Kırım’daki askeri hareketliliğini yakından izlemek isteyen NATO, Polonya ve Romanya’ya erken uyarı uçakları (AWACS) gönderme kararı aldı.

Alınan kararı değerlendiren bir NATO yetkilisi, erken uyarı uçaklarının uçuşlarının NATO üyesi ülkelerin hava sahasıyla sınırlı kalacağının altını çizdi.

Polonya ve Romanya’ya AWACS gönderme kararı alınmasının ardında NATO’nun bölgedeki durumdan detaylı şekilde haberdar olma gücünü artırma isteği ve Ukrayna sınırında bulunan bu ülkeyi "rahatlatma" amacı yatıyor.

Bu adım, NATO’nun, Ukrayna’daki krizin, İttifak’ın güvenliği üzerindeki etkilerini giderek yoğunlaşan şekilde değerlendirme yaklaşımının bir parçası olarak görülüyor.

NATO’nun Ukrayna’daki durumu izlemek için Almanya’daki Geilenkirchen ve İngiltere’deki Waddington üslerindeki AWACS’lardan yararlanması öngörülüyor.

ABD, geçen günlerde, Baltık ülkelerinde devriye görevi yapan NATO gücüne, takviye amacıyla 6 F-15 savaş uçağı göndermişti. ABD, Polonya’daki eğitim tatbikatı için de 12 F-16 gönderme kararı aldı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT