1. HABERLER

  2. HABER

  3. NATO Karşıtları da Lizbon'da Toplandı
NATO Karşıtları da Lizbonda Toplandı

NATO Karşıtları da Lizbon'da Toplandı

Portekiz'in başkenti Lizbon'daki NATO toplantısında yeni saldırıların önünü açacak stratejik konsepti masaya yatırırken, çeşitli ülkelerden gelen NATO karşıtları da protestolarına devam etti.

20 Kasım 2010 Cumartesi 10:11A+A-

NATO karşıtı gruplar, zirve nedeniyle hafta başından beri protestolarını sürdürüyorlar. Yüzlerce eylemci Afganistan'da sivilleri katleden NATO'yu protesto ediyor.

Eylemciler, "Soğuk savaş bitti ama NATO hala varlığını sürdürüyor. Peki, kimin için?" diye sordu.

Portekiz'in başkenti Lizbon'da dünden beri aralıksız devam eden NATO karşıtı gösteride yüzlerce eylemci, başkentin merkezinde yerlere yatarak NATO'nun Afganistan'daki saldırılarında sivillerin ölmesini ve Füze Kalkanı projesini protesto etti.

Henüz bir çatışmanın yaşanmadığı eylemde eylemciler sokaklarda ölü taklidi yaparak NATO'yu protesto etti. Şu içerikte dövizler taşındı, sloganlar atıldı:

"Benim için savaşla, militarizmle ilgili her kuruluşa destek verilmemeli. NATO da bunlardan biri. Ben NATO'ya karşıyım, çünkü savaşın nedeni..."

"Ben NATO'yu tehdit olarak görüyorum. Çünkü onların yaptıklarından hoşlanmıyorum. Soğuk savaş bitti ama NATO'nun halen neden var olduğunu anlamış değilim."

NATO'nun Afganistan'da sivilleri katlettiğini belirten eylemciler, Füze Kalkanı projesinin büyük savaşların habercisi olduğunu açıkladı. Füze Kalkanı'nın çok masum olmadığını vurgulayan eylemciler, dünyayı büyük tehlikelerin beklediğini ve bu tehdidin de NATO'dan geldiğini bildirdi.  

Gün boyu süren eylemler gece de devam etti. Eylemciler, NATO saldırılarında ölen sivilleri temsilen yerlerde yattı. Portekiz polisinin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

NATO zirvesi için bölgeye gösterici akını da sürüyor. Portekiz polisi Avrupa ülkelerinden en az 20 bin kişinin NATO karşıtı eylemler için Lizbon'da olduğunu söylüyor.

Öte yandan barış yanlısı 100 kişinin ülkeye sokulmaması da protesto edildi.

HABERE YORUM KAT