1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Nasrallah’tan Paris Eylemcilerine Sert Tepki
Nasrallah’tan Paris Eylemcilerine Sert Tepki

Nasrallah’tan Paris Eylemcilerine Sert Tepki

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dünyadaki İslamcı örgütlerin saldırılarına değinerek, "Tekfirci terör, İslâm'a karikatürlerden daha fazla zarar verdi" dedi.

10 Ocak 2015 Cumartesi 10:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Beyrut'ta Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumu nedeniyle yaptığı konuşmada Charlie Hebdo eylemine atıfta bulunarak “tekfirci” diye nitelediği İslamcıları eleştirdi.

Konuşmasına dün Yemen'de yaşanan bombalı saldırıyı kınayarak başlayan Nasrallah, "Ülkemizi, tekfirci teröristler ve İsrail tehdidine karşı koruyan, sınırdaki askerlerimizi, Suriye'deki savaşa katılarak terörün ülkemize gelmesine engel olan İslami direniş üyelerini ve şehitleri selamlıyorum" dedi.

Hizbullah lideri Nasrallah, Charlie Hebdo olayı için "Saldırıyı gerçekleştirenler, Allah'ın Peygamberine, kitap yazıp aşağılayıcı filmler çekenlerden daha ağır hakaret ettiler" ifadelerini kullandı.

Nasrallah, şunları söyledi:

"Tarihi gözden geçirin, Allah'ın Peygamberi Hazreti Muhammed'i, tarih boyunca kimse bu kadar aşağılamamıştır. Saldırıyı gerçekleştirenler, Allah'ın peygamberine, kitap yazıp aşağılayıcı filmler çekenlerden daha ağır hakaret ettiler. Bu devirde, bazı terörist gruplar, İslam bayrağı ve Peygamber'in adı altında kendi tiksindirici, dehşet verici ve insanlık dışı uygulamalarını gerçekleştiriyorlar. İslam dini ve Peygamberine, Peygamber düşmanlarından daha ağır hakaret ediyorlar."

Nasrallah, tüm Müslümanların görevinin, tekfirci terörizmi tecrit ve kökünden yok etmek olduğunu savundu. Bu grupların, Peygamber’e ve Kur’an'a tarihteki bütün diğer şeylerden daha fazla zarar verdiğini söyledi.

Hizbullah lideri ayrıca, Lübnan ordusu ve Hizbullah sayesinde, Lübnan'daki güvenlik durumunun son birkaç ayda iyileştiğini belirtti. Nasrallah, tekfircilerin güçsüz olduğunu ve Lübnan halkının sakin olması gerektiğini söyledi.

Nasrallah, Hariri'ci Gelecek Partisi ile görüşmelerinin devam ettiğini, bazı grupların bu ilişkiden rahatsız olduğunu kaydetti. Hizbullah lideri, şu anda Müslüman ve Hristiyan partileri arasında da bir diyaloğa ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum