1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Nasrallah: İsrail’le Savaş İstemiyoruz!
Nasrallah: İsrail’le Savaş İstemiyoruz!

Nasrallah: İsrail’le Savaş İstemiyoruz!

Gerekirse karşılık vereceklerini açıklayan Nasrallah İsrail ile savaş istemediklerini belirtti.

31 Ocak 2015 Cumartesi 15:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cuma günü Lübnan televizyon kanalına konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah 2 İsrail askerinin ölümüyle sonuçlanan eylemi değerlendirdi. İsrail ile yeni bir savaş istemediklerini söyleyen Hasan Nasrallah fakat bir saldırı olursa karşılık vereceklerini ifade etti.

Hasan Nasrallah, İsrail saldırısının planlı bir suikast olduğunu vurgulayarak karşılık vermenin hakları olduğunu belirtmişti, ayrıca da “Artık angajman kurallarıyla bağlı değiliz!” diye de eklemişti.

18 Ocak’ta Golan’daki İsrail saldırısında ağır kayba uğrayan Hizbullah’ın bu saldırıya karşı düzenlediği eylemde 2 İsrail askeri ölmüş, bu esnada BM Barış Gücüne bağlı bir İspanyol askeri de hayatını kaybetmişti. Hizbullah’ın bu eylemi Şeba Çiftlikleri bölgesinde yapmış olması dikkat çekmişti. Lübnan’a ait Şeba bölgesi İsrail işgali altında ve Hizbullah’ın eylemi burada yaparak, İsrail içine girmediği ve uluslararası hukuka uygun davrandığı mesajı verdiği düşünülüyor.  

Bölgeyi izleyen uzmanlar karşılıklı olarak sert mesajlar sarf etmelerine rağmen iki tarafın da kapsamlı bir çatışmaya niyetli olmadığını belirtiyorlar.

MEE’dan çeviren: Hasan Soylu

 

HABERE YORUM KAT

14 Yorum