1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Nasıl Hidayete Erdim?” Masallarıyla Fitne Misyonerliği
“Nasıl Hidayete Erdim?” Masallarıyla Fitne Misyonerliği

“Nasıl Hidayete Erdim?” Masallarıyla Fitne Misyonerliği

“Nasılsa hayat hikayemizin önü arkası araştırılmaz, bahsettiğimiz olay ve kişilerin gerçekliği soruşturulmaz” denilerek her türü yalanın, iftiranın, fitne ve riyakarlığın zirve yaptığı bir “sosyal medya” ve “sanal gerçeklik” dünyasıyla kuşatılıyoruz.

21 Aralık 2019 Cumartesi 14:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sosyal medya ve sanal gerçeklik yeni yeni sahte kahramanlar, riyakar kurtarıcılar, fake mürşidler veya günahkar mehdiler üretip toplumu şaşkınlığa ve sapkınlığa sürüklüyor.

Cihangir’de, Balat’ta veya benzer semtlerde açılan kafeler, dernekler, sanat galerilerinde seküler bir dindarlık, bohem ve lümpen bir tür Müslümanlık modeli pazarlayan eski kulağı kesikler pek bir moda oldu.

“Yaşam koçu” havalarında gençlere kariyer planlaması yapan, “müşfik rehber “rolleriyle hem bu dünyamızı hem de ahiretimizi güzelleştirmeyi vaad eden enteresan tipler, enteresan hikayeler uydurup yepyeni ve mucizevi mutluluk formülleri pazarlıyorlar.

Önce Ali Denizci’nin Yahya Efendi Camii ve Türbesi’nin bahçesinde nasıl hidayete erdiğine dair “egzotik” palavralarına kulak verelim:

Şimdi de Ali Deniz’in Yahya Efendi Camii ve Türbesi’nde kavga ettiği ve barıştığını söylediği kişilerin var olup olmadığına bir bakalım:

Peki, işin aslı nedir? Mucizevi kurtuluş ve mutluluk formülleri pazarlayan bu kurtarıcılar kimdir? Nasıl bir hayat yaşıyorlar ve gençleri nasıl bir hayata davet ediyorlar? Dürüst ve tutarlılar mı, doğru ve güzel bir hayatları var mı? Birkaç temel soru etrafında “Deliler Kahvehanesi” Miskinler Kahvehanesi, Derviş Baba Cafesi etrafında sergilenen palavralarla örülü şovlara, sahtekarca tertiplenen müsamerelere şöyle bir bakmakta fayda var.

6441-001.jpg

HABERE YORUM KAT

49 Yorum