1. HABERLER

  2. HABER

  3. Namazda Cep Telefonu Çalarsa…
Namazda Cep Telefonu Çalarsa…

Namazda Cep Telefonu Çalarsa…

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, camide namaz sırasında çalan cep telefonlarının kapatılıp kapatılmayacağı konusunda açıklama yaptı.

06 Aralık 2010 Pazartesi 15:43A+A-

Çalan cep telefonunun kapatılması namazı bozar mı?

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, "Namaz sırasında bir bakıyorsunuz türkü çalıyor, uzun hava çalıyor. Namaz sırasında çalan cep telefonunun kapatılması namazı bozmaz. Bunun fetvasını veriyoruz, çünkü gerçekten nahoş durumlar ortaya çıkıyor." dedi.

Müftülükler, namaz sırasında çalan telefonların cemaati rahatsız etmemesi için tüm camilerin girişlerine ve içlerine 'Lütfen cep telefonunuzu kapatınız!' yazıları astı. Bazı camilerde girişteki panolara namazın huzurunu bozan eylemlerle ilgili uyarıcı hadisler yazıldı. Bursa'daki bazı camiler yıllar önce cep telefonları sinyallerini kesen 'cepsus' (jammer) cihazı bile taktırdı.

Zaman gazetesinden Fatih Karakılıç'ın haberine göre Nilüfer ilçesi Karaman Mahallesi'ndeki Aktuğ Camii İmam Hatibi Fehmi Ak ise tüm uyarılara rağmen cep telefonlarını kapatmayan vatandaşlar için özel bir yazı hazırladı. Cami giriş kapısına asılan yazıda, "Yaradan ile irtibata geçmek için yaradılanla irtibatı kesiniz." ifadeleri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT