1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Namaza çağırmak suç mu ilan edildi?
Namaza çağırmak suç mu ilan edildi?

Namaza çağırmak suç mu ilan edildi?

Cumhuriyet gazetesi seküler yaşamın öncü basın unsuru olarak İslam'ı hedef almaya devam ediyor. Samsun'da çocuklar için düzenlenen organizasyonda çocukların sabah namazına kaldırılacağını öğrenen Cumhuriyet, "zorunlu namaz" dayatması olduğunu iddia etti.

11 Ağustos 2022 Perşembe 13:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Samsun'da 12-13 yaş arasındaki çocukları kapsayan Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 12-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek programın tanıtım metninde “Özel durumu olan çocuklar hariç, çocuklarımız sabah namazına kaldırılacaktır” ifadesi yer alınca Cumhuriyet algı operasyonuna girişti. 

Samsun’da Canik Orman Okulu’nda Bir Adım Doğal Yaşam Derneği tarafından ilköğretim çağındaki çocuklara doğa bilinci kazandırmak ve çocukların sosyal becerilerini arttırmak için Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak projesi kapsamında bir etkinlik düzenlenecek.

Düzenlenecek programda İslami unsurların yer alması Kemalist basın yayın organlarını hüzne gark etti. Tefekkür Kampı’nda çocuklara zorunlu olarak namaz kıldırılacağını iddia eden Cumhuriyet gazetesi programı yürüten Bir Adım Doğal Yaşam Derneği'ni hedef göstererek namaza karşı öfkesini kustu.

Programın içeriğine dair sosyal medyada paylaşılan infografiğe göre çocukların İslami bir bilince sahip olması amaçlandığı gibi çocukların doğayla iç içe vakit geçirmesi hedefleniyor. 

 

samsun-kamp-cumhuriyet-namaz.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum