1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Nakba Gününde Onlarca Filistinli Yaralandı
Nakba Gününde Onlarca Filistinli Yaralandı

Nakba Gününde Onlarca Filistinli Yaralandı

Ofer Cezaevi önünde yaşanan çatışmalarda yaralanan 63 Filistinli hastanelere kaldırıldı.

15 Mayıs 2012 Salı 19:59A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi’nin verdiği habere göre; Ramallah'taki hastane kaynakları ilkyardım ekiplerinin şu ana kadar kentin güneyindeki Ofer Cezaevi önünde yaşanan çatışmalarda yaralanan 63 kişiyi hastanelere naklettiğini söyledi.

Filistin Kızılayı'ndan elde edilen bilgiye göre, yaralılardan sekizinin plastik mermiyle yaralanırken geri kalanları ise Siyonist işgal askerlerinin attıkları göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.

Filistinli bir grup genç, En-Nekbe'nin altmış dördüncü yıldönümü münasebetiyle Ramallah'ta yapılan yürüyüşün ardından Ofer Cezaevi önüne giderek Siyonist işgal güçleriyle çatışmış ve otomobil lastikleri yakmıştı.

Filistin hastane kaynakları, Ramallah kentiyle Kudüs arasındaki Kalandiya kontrol noktasında da bugün öğleden sonra çatışmaların yaşandığını ve yedisi plastik mermiyle olmak üzere 21 kişinin yaralandığını, yaralıların tedavi için hastanelere kaldırıldıklarını söyledi.

Bugün (15 Mayıs Salı) Ramallah'ta yapılan yürüyüşe binlerce Filistinli katıldı. Göstericiler, Filistin bayrakları ve anahtarlarla yürüyerek, Filistinli mültecilerin dönüş hakkına bağlı olduklarını dile getiren sloganlar attı. Göstericiler ayrıca, zorla göç ettirildikleri Filistin kentlerinin ve köylerinin isimlerini taşıyan pankartlar taşıdı.

HABERE YORUM KAT