1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Nahda Hareketinden "dış destek" iddiasıyla, Gannuşi'ye verilen hapis cezasına tepki
Nahda Hareketinden "dış destek" iddiasıyla, Gannuşi'ye verilen hapis cezasına tepki

Nahda Hareketinden "dış destek" iddiasıyla, Gannuşi'ye verilen hapis cezasına tepki

Nahda Hareketi, eski Tunus Meclis Başkanı ve hareketin lideri Raşid el-Gannuşi ile eski Dışişleri Bakanı Refik Abdusselam'a "dış fon ve lobi hizmeti aldıkları" iddiasıyla verilen hapis cezasına tepki gösterdi.

03 Şubat 2024 Cumartesi 09:00A+A-

Nahda'dan yapılan açıklamada, Gannuşi ile eski Dışişleri Bakanı olan damadı Abdusselam hakkındaki hapis cezasının haksız yere verildiği ve bunun muhalefete yönelik yeni bir "adaletsizliğin örneği" olduğu vurgulandı.

"Partimizin masumiyetine, hukuka bağlılığına ve yapılan işlemlerin şeffaf, doğru ve titiz bir şekilde yerine getirildiğine inandığımız için Sayın Raşid el-Gannuşi ve Dr. Refik Abdusselam aleyhine haksız yere verilen bu cezayı reddediyoruz.” ifadelerine yer verilen açıklamada, Hareketin hiçbir yabancı fondan yardım almadığı, partiye ait sadece bir banka hesabının olduğu ve bu hesabın da yetkili kurumlarca takip edildiği kaydedildi.

Açıklamada, “Partimizin yurt dışında herhangi bir temsilciliği yoktur. İddianamede geçen adresle partimizin hiçbir ilgisi yoktur. Partimiz, tüm diğer siyasi partiler gibi Tunusluların örgütlenme, siyasi katılım, siyasi hayata katılım, adil rekabet ilkelerini savunuyor. Bu bağlamda, partimize yönelik tüm haksızlıklarla mücadele etmeye devam edeceğiz.” denildi.

Nahda Hareketinin demokratik kazanımlar ve özgürlükler için mücadeleye devam edeceği aktarılan açıklamada, Gannuşi ile Abdusselam'ın ceza aldığı davaya ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ve dava geçmişine ilişkin bilgileri paylaşmaya devam edileceği belirtildi.

Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile eski Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdusselam, "dış fon ve lobi hizmeti aldıkları" iddiasıyla yargılandıkları davadan üçer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

HABERE YORUM KAT