1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Myanmar'da Müslümanların Seçimlere Katılması Engelleniyor
Myanmar'da Müslümanların Seçimlere Katılması Engelleniyor

Myanmar'da Müslümanların Seçimlere Katılması Engelleniyor

Avrupa Rohingya Kurulu Genel Sekreteri Muhammed İbrahim, Myanmar'da 8 Kasım'da yapılacak genel seçimde Müslümanların seçme ve seçilme haklarının ellerinden alındığını söyledi.

06 Kasım 2015 Cuma 14:33A+A-

Avrupa Rohingya Kurulu Genel Sekreteri Muhammed İbrahim, Myanmar'ın bağımsızlığını kazanmasından bu yana ülkede yapılan tüm seçimlerde Müslümanlarının katılabildiğini hatırlatarak, "Arakan'daki Rohingyalar tarihte ilk kez aday olamıyor. 'Vatandaşlığınız yok, seçilme niteliğine sahip değilsiniz, yasa dışı göçmensiniz' denilerek Arakanlı Müslümanların adaylıklarını engelliyorlar" dedi. 

İbrahim, Myanmar'da genel seçimlerin ordunun nüfuzu altında yapılacağına, gözlemlerine göre özgür ve adil olmayacağına dikkati çekerek, "İktidardaki ordu destekli hükümet, Rohingyaların 8 Kasım'daki seçimlere girmesini engelliyor. Parlamentoda her dönem kendi milletvekillerimiz vardı. Hatta 2010 yılında yapılan seçimlerde parlamentoda bizi temsil eden dört vekilimiz bulunuyordu ama bu kez olmayacak" diye konuştu. 

Arakan Project yetkilisi Chris Lewa, "Seçim gününde ve sonrasında Rogingyalara yönelik şiddet olaylarının çıkmasından endişeliyim. Merkezi hükümet, aşırı uçları sakinleştireceğine onlara daha çok destek veriyor ve durum her geçen gün kötüye gidiyor" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT