1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Müzakereler Filistin'e Bir Şey Getirmeyecek
Müzakereler Filistine Bir Şey Getirmeyecek

Müzakereler Filistin'e Bir Şey Getirmeyecek

İslâmî Cihad Hareketi Abbas yönetimi tarafından Siyonist işgal rejimiyle yapılan müzakerelerin Filistin halkına zarardan başka bir şey getirmediğini belirterek, Filistinli tarafın daha önce müzakereler için öne sürdüğü bütün şartlardan vazgeçtiğini ifade

31 Ağustos 2010 Salı 05:03A+A-

İslâmî Cihad'ın şehit ve gaziler adına önceki gün Gazze'de düzenlediği iftar yemeğinde bir konuşma yapan hareketin önde gelen liderlerinden Muhammed El-Hindi şöyle dedi:

"Abbas yönetiminin düşmanla sürdürdüğü müzakereler, işgalcilerin daha fazla yerleşim birimi inşa etmelerine ve mukaddes mekânlara saldırmalarına zemin hazırladı. Bu süreçte Filistin halkının çıkarına hiçbir şey olmadı." Müzakerelere, müzakerelerde alınacak kararlara ve varılacak olası anlaşmalara da değinen El-Hindi, sözlerine şöyle devam etti: "Düşmanla müzakerelere giden Abbas takımı, Filistin halkının hak ve hukukunu koruma konusunda güvenilir değildir. Bu görüşmeler Filistinli grupları bağlamadığı gibi, alınacak kararlar da hiç kimseyi bağlamayacaktır. Yerleşim birimleri bütün hızıyla devam ederken, yerleşimciler özgür bir şekilde her tarafı gezdiği halde Filistin halkı engellenirken, mescidler yıkılırken ve mukaddes mekânlara karşı tecavüzler devam ederken; Abbas yönetimi niçin düşmanla müzakere masasına oturuyor?" Müzakerelerin Filistin halkının hak ve hukukunu hedef aldığını belirten El-Hindi, Filistin halkının hak ve hukukunu koruyacak tek seçeneğin direniş olduğunu ifade etti. (Vakit)

HABERE YORUM KAT