1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Müzakereler, ABD'nin Celbi ile Gerçekleşiyor"
Müzakereler, ABDnin Celbi ile Gerçekleşiyor

"Müzakereler, ABD'nin Celbi ile Gerçekleşiyor"

Ramallah yönetimiyle İsrail arasında başlayacak doğrudan görüşmelerin meşruluğunun olmadığını söyleyen Halid Meşal, müzakerelerin Obama ve Netanyahu'nun çıkarına olduğunu belirtti.

25 Ağustos 2010 Çarşamba 15:00A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Ramallah'taki Oslo takımıyla Siyonist işgal devleti arasında başlayacak doğrudan görüşmelerin meşruluğunun olmadığını söyledi.

Meşal, müzakerelerin Filistinlilerin ve Arapların kararıyla değil, Amerika'nın celp belgesiyle ve zorlamayla gerçekleşeceğini belirtti.

Hamas Hareketi'nin Suriye'nin başkenti Şam'da dün akşam (24 Ağustos Salı) basın mensuplarına verdiği iftarda konuşan Meşal, FKÖ İcra Komitesi'nin toplantı yeter sayısı sağlanmadan aldığı kararın Washington'tan çıkan sesin yankısı olduğunu kaydetti.

Meşal, 11 Filistinli gruba ek olarak Filistinli entelektüellerin ve ılımlıların çoğunun müzakere sürecine karşı çıktığını söyledi.

İslam ümmetinin, Filistin halkının ve konuklarının Ramazanını kutlayan Meşal, müzakereci takımın geleceklerini Filistin halkına değil Amerikalılara bağlamış ve soyutlanmış küçük bir grup olduğunu belirterek, Ortadoğu Dörtlüsü'nün bildirisinin de hiçbir ayıbı gizleyemeyeceğini ifade etti.

Müzakerelerin Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçladığını ve Filistinlilerin yararına olmadığını, bilakis Obama ve Netanyahu'nun ortak çıkarının ürünü olduğunu belirten Meşal, Fetih Hareketi üyelerine de seslenerek, "Uykudan uyanın ve sizin adınıza bu maceraya girişilmesine izin vermeyin" dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve Ürdün Kralı 2. Abdullah'ı doğrudan müzakerelerin başlama törenine katılmamaya çağıran Meşal, müzakerelerin olumsuz sonuçlarının sadece Filistin'e değil tüm bölgeye felaket getireceğini ifade etti.

 


 

Heniyye: "Kudüs'ten ve Dönüş Hakkından Taviz Verenlere Destek Yok"

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, hükümetin beş dönümden az olmayacak şekilde Filistinli Gazi Kulübü için arazi tahsis edeceğini söyleyerek, resmi görevlerin yüzde beşinin özürlülere ve gazilere ayrılmasıyla ilgili kanunun da etkin hale getirileceğini bildirdi.

Heniyye, Gazze kentinin kuzeyindeki El-Hulv Oteli'nde Et-Teysir Evlendirme Derneği ve Es-Selam Hayır Derneği'nin birlikte düzenlediği beşinci toplu iftar yemeğine katıldı.

Siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye saldırıları sırasında yaralanan onlarca Filistinliyle yemekte bir araya gelen Heniyye, Filistinli gazilerle buluşmasının birçok mesaj içerdiğini söyledi.

Buluşmanın ilk mesajının Allah yolunda ve Filistin'in özgürlüğü için direnişin anlamını yansıttığını kaydeden Heniyye, Filistinli gazilerin direniş ve cihad meydanlarında sabır ve sebatlarını ispat ettiklerini belirtti.

İkinci mesajın Siyonist işgalcinin vahşiliğini yansıttığını ifade eden Heniyye, Gazze'ye açılan son savaşta ve daha önce düzenlenen saldırılarda verilen kurbanları hatırlattı.

Üçüncü mesajın Siyonist düşmanla doğrudan müzakerelere gidenlere olduğunu belirten Heniyye, Mahmud Abbas başkanlığındaki yönetimin Filistin halkının her gün ödediği bedele sırtını döndüğünü söyledi.

"Kudüs'ten ve dönüş hakkından taviz vermek isteyenlere Filistinli gazilerden destek yok" diyen Heniyye, "Bu buluşmada Kudüs'ten, topraklarımızdan ve dönüş hakkından taviz vermek isteyenlere diyoruz ki; bu haklar sadece Filistin halkına aittir" şeklinde konuştu.

Gazilerle buluşmasında dördüncü mesajın ise Filistin Hükümeti'nin gazileri ihmal etmeyeceği olduğunu ifade eden Heniyye, gazilere hizmete ibadet gözüyle baktıklarını söyledi.

Gazilere seslenerek "Sizler Filistin halkının onurusunuz" diyen Heniyye, onlara verilen hizmetin ne kadar çok olursa olsun az kalacağını ve Filistinli bir çocuğun tek bir damla kanına dahi eşit olamayacağını ifade etti.


 

 

Halk Cephesi: "Batı Yaka Caddeleri İşgal Güçlerinin Gezi Alanı Haline Geldi"

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden Zahir Eş-Şetetri, işgal güçleri tarafından uzun süredir aranmakta olan ve Abbas milislerince dün kaçırılarak İstihbarat zindanlarına konulan Ahmed El-Miş'ati'nin hayatından tamamen Abbas yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

Eş-Şetetri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Filistin "İstihbarat" birimi tarafından kaçırılan yoldaş El-Miş'ati'nin hayatından Abbas yönetimini sorumlu tutuyoruz. Batı Yaka caddeleri, işgal askerlerinin diledikleri gibi gezip eğlendikleri gezi alanları haline geldi."

Siyonist işgalcinin ihlalleri devam ederken direnişin peşine düşme ve direnişçileri gözaltına alma politikasının sürdürülmesinin yol açabileceği sonuçlardan sakındıran Eş-Şetetri, Abbas yönetimini ve milisleri katil işgal askerleri ile güvenlik koordinasyonuna derhal son vermeye ve kaçırılan direnişçileri serbest bırakmaya çağırdı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi lideri, Abbas yönetimini ve milis güçlerini direnişle mücadele, direnişçileri kaçırma, güvenlik koordinasyonu ve "Yol Haritası" planı doğrultusunda işgalcinin politikalarını uygulama aracı olmaması yönünde uyardı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

HABERE YORUM KAT