1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mustazaf Der'in Şeyh Said Anmasına Polis Engeli
Mustazaf Derin Şeyh Said Anmasına Polis Engeli

Mustazaf Der'in Şeyh Said Anmasına Polis Engeli

Şeyh Said ve 47 arkadaşının idam edilişinin 85. yıldönümü münasebetiyle Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi'nin düzenlemek istediği kitlesel basın açıklaması Emniyet Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

29 Haziran 2010 Salı 18:51A+A-

Diyarbakır İstiklal mahkemesi tarafından idam edilen Şeyh Sait ve 47 arkadaşı için Diyarbakır'da düzenlenmek istenilen kitlesel basın açıklaması polis engeline takıldı.

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf–Der) Diyarbakır Şubesi'nin organize ettiği ve Dağkapı meydanındaki Selahattin Eyyüb-i çarşısı üzerinde yapılması planlanan kitlesel basın açıklamasında herhangi bir sorun olmamasına rağmen açıklamaya bir buçuk saat kala iptal edildi.

Bunun üzerine meydanda toplanan kitle yapılan çifte standardı protesto etti. Duruma müdahale eden dernek yetkilileri, açıklamayı dinlemek için gelen kitle için kısa bir açıklama yaparak sesiz bir şekilde dağılmalarını istedi.

Dernek yetkilisi Ömer Çelik yaptığı kısa açıklamada emniyetin bu tavrını kınayarak, "Bizler bugün burada dedelerimize yapılan zulmü anlatmak ve mezarlarının ortaya çıkartılması için toplanmıştık, ama maalesef dedelerimizin maruz kaldığı zulümlerin başka bir çeşidiyle karşılaştık. Basın açıklamasına bir buçuk saat kala emniyet yapamayacağımızı iletti. Burada başta Şeyh Said olmak üzere bütün şehidlerimizin ruhuna Fatiha okuyarak dağılacağız." dedi.

Grup, Fatiha okuduktan sonra tekbirler çekti, ardından da "zalimler için yaşasın cehennem" şeklinde sloganlar atarak meydanı terk etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum