1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muş’taki Müslümanlardan 'Sahte Peygamber'e Tepki
Muş’taki Müslümanlardan 'Sahte Peygamber'e Tepki

Muş’taki Müslümanlardan 'Sahte Peygamber'e Tepki

Muşlu müslümanlardan yalancı peygamber İskender Evrenosoğlu'nun propaganda girişimlerine protesto.

14 Haziran 2015 Pazar 22:01A+A-

Muş Düğün Salonu’nda bugün “yalancı peygamber İskender Evrenosoğlu”nun propaganda girişimini haber alan Muş’taki Müslümanlar duyarlılık göstererek böyle bir propagandanın yapılmaması yönünde konferansın yapılacağı yerde bir basın açıklaması yapıp, bilgilendirici broşür dağıtmak istediler. Ancak olay yerine çok sayıda polisin gelmesi ve böyle bir etkinliğe asla izin verilmeyeceğini ve müdahale edileceğini belirtmesi üzerine, bu ifsada tepki göstermede kararlılık gösteren Müslümanlar Muş Belediyesi karşısındaki meydanda saat 15:00’da bir araya gelerek tepkilerini gösterdiler.

Basın açıklamasında söz alan Cahit Karaalp, “İskender Evrenesoğlu sahtekâr birisidir. Taraftarları Türkiye’de birçok ilde değişik adlar altında kurumlar tesis etmekte ve tasavvuf görüntüsü altında sahte peygamberlerini tanıtım programları düzenlemektedirler.” dedi.

Evrenesoğlu’nun çokça ziyaret edilen kuranmeali.org adlı sitesi bulunduğunu ve bu sahte peygambere ait tahriflerle dolu mealin sitenin ana sayfasında en üste yerleştirildiğini ancak o sitede İskender Ali Mihr adını kullandığını belirten Karaalp, böyle bir fitneci karşısında Türkiyeli Müslümanların uyanık olması gerektiğini, söz konusu sahte peygamberliğin dış destekli bir ifsad projesi olduğunu ve buna benzer çabalara karşı sahih İslam’ın her zaman daha etkin olması için çabalamak gerektiğini belirtti.

Basın açıklaması, Karaalp’in konuya duyarlılık göstermek üzere meydana gelenlere teşekkür etmesiyle sona erdi.

Açıklama sonrasında öğrenilen bilgilere göre, bu ifsada karşı tepki vermek üzere konferans salonuna girebilenler oldu. Konferansa katılanlardan Has-Der Başkanı Çelebi Kartal, salonda iyiliği emir-kötülüğü nehiy sorumluluğu gereği birkaç defa, “İskender Evrenesoğlu sahte bir peygamberdir. Bu söylenenlere kanmayın!” dedi.

mus-20150614-01.jpg

mus-20150614-02.jpg

HABERE YORUM KAT