1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Mustafa Said Türk tahliye edildi, vücudu yara bere içinde!
Mustafa Said Türk tahliye edildi, vücudu yara bere içinde!

Mustafa Said Türk tahliye edildi, vücudu yara bere içinde!

Tahliye edilen 86 yaşındaki yatalak hasta Mustafa Said Türk'ün tüm vücudunun yara bere içinde kaldığı anlaşıldı.

25 Ağustos 2023 Cuma 19:22A+A-

Adli Tıp Kurumu’nun infaz erteleme raporu verdiği 86 yaşındaki yatalak hasta Mustafa Said Türk, Menemen R Tipi Cezaevinden tahliye edildi. Sağlık ekiplerinin Manisa Turgutlu’daki evine sedyeyle getirdiği Türk’ü gören ailesi büyük bir şok yaşadı.

Mustafa Said Amca’nın oğlu doktor Süleyman Türk, babasının 24 gün içinde 15-20 kilo zayıfladığını, vücudunun, ağzının bakımsızlıktan yara bere içinde kaldığını söyledi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Süleyman Türk, “Sırtına, kollarına bir bakın. Hayvan gibi attılar oraya, bakım yok ki orada. Birkaç gün daha dursa ölecek belki. Bakışları ölü gibi, o canlı adam gitmiş, ne hale gelmiş. Çok zayıflamış, yemesi içmesiyle orada kim ilgilenecek. Yazın bunları herkes duysun, bütün dünya görsün. Babamı diri diri kabre sokmak için almışlar. Babam belki de son günlerini yaşıyor. Babama yapılan zulümler mi içlerini soğutacak?” dedi.

Türk, “Keşke fotoğraflarıyla birlikte babamın hapishanede bakımsızlığını sembolize eden kokusunu da size kaydedip gönderebilseydik. Kesif bir koku sarmış babamı, hijyene hiç dikkat edilmemiş. Evden sondasız giden babamıza sonda takmışlar, idrar bulanık, enfeksiyon kapmış maalesef, çok üzülerek söylüyorum, ölmesi için bekletilmiş. Her tarafı kir içinde ve kirler nasır bağlamış sanki. İnfeksiyon markerları maalesef hastaneden çıkışına göre % 50 artmış, CRP normali 5 ama 75 olmuş maalesef. Geldiğinde kan basıncı 88/56 mmHg idi, neredeyse şoka girmek üzereydi, verilen sıvı ile yavaş yavaş toparlanmaya başladı. İnşallah daha iyi olur.”

bulent-arinc-mustafa-sait-turk-manisajpg-1024x683.jpg

NE OLMUŞTU?

Gülencilere yönelik davalar kapsamında 10 yıl hapis cezası verilen ve infaz erteleme talebi Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilen Mustafa Said Türk, 31 Temmuz 2023’te evinden 112 Acil Servis ile alınıp tutuklandı.

Önce Manisa T Tipi Cezaevine götürülen, ardından hastaneye kaldırılan Türk, Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde hastane mikronu kaptı. Enfeksiyona dayalı hafıza kaybı yaşayan ve burnundan hortumla beslenmeye başlayan Türk’e sekiz doktordan oluşan hastane heyeti ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdiği için 10 Temmuz 2023 perşembe günü, jandarmaların eşlik ettiği ambulansla bir saat uzaklıktaki İzmir Menemen R Tipi Cezaevine götürüldü. Bir gün sonra cezaevinden İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Türk, aynı gün tekrar hapse konuldu.

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinin 9 Ağustos 2023 tarihli düzenlediği raporda “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 16/2-16/6 maddesi kapsamında değerlendirildi. Cezası, ceza infaz kurumu şartlarında hayatını yalnız idame ettiremez. Cezasının infazının geriye bırakılmasına gerek yoktur. T.C. Anayasası’nın 104/2-B maddesinde belirtilen sürekli hastalık sakatlık kocama hali vardır. R tipi kapalı/açık ceza infaz kurumlarında kalmasına gerek vardır.” denildi.

Adli Tıp Kurumu ise 2 Ağustos 2023’te düzenlediği raporda yatalak hasta Mustafa Said Türk’ü muayene etmek için İstanbul’a çağırdı. 20 Ağustos’ta İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülen Türk’ün infazı iyileşinceye kadar ertelendi.

2018 yılında geçirdiği beyin kanamasından sonra yatalak hale gelen Mustafa Said Türk’ün temel ihtiyaçları evinde 24 saat boyunca kalan iki bakıcı tarafından karşılanıyor. İki kez beyin kanaması, bir kez kalp krizi geçiren ve stent takılan Mustafa Türk, aynı zamanda günde 4 tane insülin iğnesi oluyor.

Türk ailesiyle yakın dost olan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Mustafa Said Türk ilk tutuklandığında onu 40 yıldır tanıdığını ve eğitim faaliyetlerine destek veren bir yardımsever olduğunu söylemişti. Mustafa Said Türk’ün eşi Selver Türk, 23 Şubat 2023’te vefat etmişti.

HABERE YORUM KAT

10 Yorum