1. HABERLER

  2. HABER

  3. Müslümanlar hayata dahil olmalı ve ümitsizliğe kapılmamalı!
Müslümanlar hayata dahil olmalı ve ümitsizliğe kapılmamalı!

Müslümanlar hayata dahil olmalı ve ümitsizliğe kapılmamalı!

Mehmed Göktaş, Müslümanların hayatın içerisinde aktif ve etkin olmaları gerektiğinin altını çiziyor.

02 Aralık 2022 Cuma 13:35A+A-

Mehmed Göktaş / Doğruhaber

Galiba biraz fazla uyuştuk, mayıştık

Halimizi, içinde bulunduğumuz durumu galiba en iyi bu kelimelerle ifade edebiliriz; mayışmak, uyuşmak.

Uyumuyoruz, yarım da olsa gözlerimiz açık, yavaş da olsa sağa sola çevirebiliyoruz. Ama başımızı kaldıramıyoruz, boynumuzu doğrultamıyoruz, söylenenleri birazcık olsun duyuyoruz ama ağzımızı açmaya mecalimiz yok.

Hepimizin böylesi durumları olur. Bazen oturduğumuz yere sıcak basar, yemeği fazla kaçırmışızdır, midemizde boş yer kalmamıştır, bu arada oturduğumuz yaslandığımız yer de yumuşaksa tamam artık, vakit uyuşma ve mayışma vaktidir,

“Öldük, bittik, tükendik” düşüncesini hiçbir zaman kabullenmedim, her zaman için ümitvar oldum. Ölmedik bitmedik, tükenmedik amma itiraf edelim ki biraz uyuştuk, mayıştık.

Ümmetin başına gelen belalar, çekmekte olduğu zulümler, İslam’a yapılan saldırı ve hakaretler karşısında yerimizden fırlamadığımız gibi doğru dürüst bir kıpırdama da yok, mayışıp kalmışız.

Dikkat ederseniz uyuşmanın, mayışmanın sebebi açlık değildir, soğuk değildir, zulüm ve işkence değildir; tam aksine rahatlıktır, tokluktur, sıcaklıktır, yumuşaklıktır.

Kalkın, çabucak soğuk bir suyla abdest alın, yüksek bir sesle kelime-i şehadet getirin, atın üzerinizden şu uyuşukluğu, mayışıklığı.

Soğuk su dedik ya, lütfen kimse bunu basit görmesin. Allah’ın Rasulü (s.a.v) ideal bir Müslüman yuvayı anlatırken; “Herkes uyurken teheccüde kalkan, eşini de kaldıran, kalkması için yüzüne hafiften su serpendir” buyurur. Su hayattır, su diriliştir, su kendine geliştir.

Yetmez, uyuşukluğu atmak için bazen oturduğunuz o yumuşak yeri terk etmeniz, sıcak odadan dışarı çıkmanız, en azından camlarını açmanız tıka basa doldurduğunuz midenizi rahatlanmanız gerekir.

Birazcık dışarı çıkmanız, Müslümanların içine girmeniz, dertleriyle dertlenmeniz gerekir.

Cumanız mübarek olsun, uyuşukluktan kurtuluşumuza vesile olsun!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum