1. HABERLER

  2. HABER

  3. Müslümanlar Görünmez Bir Rakiple Mücadele Ediyor
Müslümanlar Görünmez Bir Rakiple Mücadele Ediyor

Müslümanlar Görünmez Bir Rakiple Mücadele Ediyor

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü'nün kuruluşunun 100. yıldönümü Başmüftülük krizinin gölgesinde kutlandı.

10 Aralık 2010 Cuma 00:58A+A-

Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Sofya'da düzenlenen toplantıda konuşan seçilmiş Başmüftü Mustafa Aliş Haci, Sofya'daki Başmüftülük binasının polis yardımıyla eski Başmüftü Nedim Gencev'in adamları tarafından işgal edildiğini belirterek, "Müslümanlar görünmez bir rakiple mücadele ediyor" dedi.

Komünizm döneminde siyasi polis ajanı olan emekli subay Gencev'in Müslüman cemaatinin huzurunu kaçırdığını belirten Mustafa Aliş Haci, "Gerek Bulgaristan'da gerekse yurtdışında hiçbir mahkeme Gencev'i Bulgaristan Müslümanlarının Başmüftüsü ya da Yüksek Dini Şura Başkanı olarak ilan etmemiştir. Biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Müslümanlar kendi devletine bağlıdır ve birlik içindedir" diye konuştu.

"HAKLI DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

"Kimsenin bizimle oyun oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz" diyen Başmüftü Haci konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Bulgaristan vatandaşı olarak hiçbir zaman Bulgaristan devletine karşı çalışmadık.

Her zaman devletimize karşı saygılı davrandık. Kanun önünde vatandaş olarak vazifemizi yapıyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde davranmaya devam edeceğiz. Ancak Müslümanlar olarak haklarımızı da sonuna kadar savunmaya çalışacağız. Biz Müslümanız, biz insanız ve her insanın şerefi vardır. Şan şerefimizi kimseye çiğnetmeyeceğiz. Hiç kimse için kötülük düşünmüyoruz. Herkese iyilik düşündüğümüz gibi, herkesten de iyilik bekliyoruz."

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT